Buscador per paraules clau
28 juny 2019

El Consell Comarcal es suma a la Commemoració del proper del Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals

El Consell Comarcal es suma avui a la commemoració del Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. A la façana de la institució oneja la bandera LGTBI i l’entitat s’ha adherit al Manifest Institucional impulsat per la Diputació de Barcelona. A més, per tal de seguir avançant com a institució en el reconeixement de la diversitat, s’han programat sessions de treball amb els treballadors i treballadores de la institució.

El Manifest Institucional commemora els 50 anys dels fets ocorreguts el 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, en la revolta coneguda com Stonewall. Aquell dia persones LGTBI es van manifestar per primera vegada als carrers després d’haver patit la vulneració dels seus drets en la repressió violenta patida per part de la policia per la nital bar Stonewall Inn, un espai de trobada i xarxa de la comunitat LGTBI de la ciutat nord-americana. Aquell fet va significar l’inici de la lluita conscient i col·lectiva en pro dels drets per la diversitat afectiva-sexual, i d’identitat de gènere o del col·lectiu LGTBI.

El Manifest vol reivindicar aquest 28 de juny posant l’èmfasi en la Gent Gran LGTBI, la importància de la seva llibertat, que siguin qui són i estimin a qui estimin, lluitant vers la LGTBIfòbia específica cap a ells/es o en general cap a tot el col·lectiu, als nostres municipis. Perquè estem fent un pas endavant i treballant per tal que la diversitat afectiva-sexual i de gènere s’incorpori definitivament a l’agenda i a les polítiques públiques amb la centralitat que mereixen, desenvolupant polítiques LGTBI.

Formació al personal del Consell Comarcal

Per tal de seguir avançant en el reconeixement de la diversitat com a institució, el Consell Comarcal ha proposat al personal unes sessions de treball per donar a conèixer i treballar el Protocol que desplega el deure d’intervenció de les persones que treballen a les administracions publiques de Catalunya pe a fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya i la instrucció 1/2019 del DTASiF de la Generalitat sobre l’adequació dels formularis de les administracions públiques a la Llei 11/2014, per garantir el dret de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGTBI) i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail