Portada > Actualitat > Notícies > Tancament del Programa Cultura emprenedora a l’Escola 2018-19 amb actes a les escoles Rosella de Viladecavalls i Font de l’Orpina de Vacarisses

Tancament del Programa Cultura emprenedora a l’Escola 2018-19 amb actes a les escoles Rosella de Viladecavalls i Font de l’Orpina de Vacarisses

21/06/2019

Els i les alumnes de cinquè de primària de l’Escola Rosella de Viladecavalls i de l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses han participat durant el curs 2018-19 en el Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) que promou la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar els valors de la cultura emprenedora en els alumnes del cicle superior d’educació primària. El Consell Comarcal ha donat suport tècnic i conjuntament amb els ajuntaments s’ha acompanyat el desenvolupament al llarg del curs.

El Programa Cultura Emprenedora s’ha tancat aquesta setmana amb la presentació del treball desenvolupat i el lliurament dels diplomes de participació a l’alumnat i al professorat per part de representants del Consell Comarcal i dels Ajuntaments, en els actes de tancament, acompanyats per pares i mares que van conèixer de primera mà el resultat del projecte.                                                                                                   

A l’Escola Font de l’Orpina de Vacarisses l’alumnat de 5è de primària han treballat al llarg del curs en la creació de dues cooperatives: Cooperativa Coopivaques i Cooperativa Vaquetes cooperadores. El dia 25 de maig van posar els productes elaborats a la venda en el marc de la Festa de la Vaca, compartint espai amb productes artesans, demostracions d'oficis de l'època i tallers per a la canalla. Amb els ingressos recaptats, i d’acord amb l’acordat en el moment de la constitució, la Cooperativa Vaquetes va fer donació de 10% dels beneficis a Sant Joan de Déu per a recerca sobre el càncer infantil (15€), i la Cooperativa Vaquetes cooperadores va donar el 30% a Open Arms (84€).

Els grups de l’Escola Rosella han portat a terme la creació de tres cooperatives al llarg del curs: Cinquella, Cupperquads i Start. La venda de clauers, llibretes, portallàpissos i elements decoratius amb materials reciclats en la majoria dels casos va tenir lloc el passat dia 29 de maig. Els ingressos de les cooperatives a partir de la venda dels productes es va complementar amb els beneficis de la venda de xocolata, aportada per l’Ajuntament. A partir del total dels ingressos, i de forma conjunta, les 3 cooperatives van fer una donació de 700€ a l’entitat terrassenca PRODIS.

El 14 de juny es va fer l’acte de tancament a Viladecavalls amb la participació de l’Alcaldessa i el regidor d’Ensenyament. Aquest acte es va fer a Vacarisses el 18 de juny, amb la presència de l’alcalde i la regidora d’Indústria, Promoció Econòmica, Comerç i Turisme. Aquests actes van donar l’oportunitat als nois i noies d’explicar el projecte, el que han fet i com ho han viscut. Tots i totes valoren molt positivament el que han après, destacant el treball en equip, la resolució de problemes, aprendre a comunicar-se, saber com funciona una empresa i què fer per vendre productes...

Els representants dels Ajuntaments van agrair al Consell Comarcal i a la Diputació de Barcelona el suport per tirar endavant el projecte, posant en valor la importància de la relació entre les institucions. I a gaudir de la formació, i aprofitar l’experiència per començar a pensar quines activitats i professions els poden interessar per un futur

Promoció Econòmica van agrair l’esforç fet per tots els implicats i també per la comunitat de pares per facilitar l’èxit del projecte.

 

Amb l’execució del Programa durant el curs 2018-19 s’ha consolidat aquest projecte dins del pla de treball de les Escoles Rosella i Font de l’Orpina, que participaran per tercer any en el Programa el curs 2019-2020.

 

El programa Cultura emprenedora a l’escola, impulsat per la Diputació de Barcelona i destinat als alumnes de cicle superior d’educació primària, s’ha portat a terme el curs 2018-19 a 93 municipis de les comarques de Barcelona, amb la participació de 217 escoles en les que s’han creat 394 cooperatives. Han participat més de 9.500 alumnes en total.

 

Arxivat a: General
Tancament del programa CUEME a Vacarisses
Tancament del programa CUEME a Viladecavalls

Arxius adjunts