Portada > Actualitat > Notícies > L’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Històric de Terrassa aporta els criteris per preservar els documents personals digitals en “El Salvavides Digital”

L’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Històric de Terrassa aporta els criteris per preservar els documents personals digitals en “El Salvavides Digital”

06/06/2019

La Setmana Internacionals dels Arxius, que es celebra del 3 al 10 de juny promoguda pel Consell Internacional d’Arxius, tracta sobre els Arxius del segle XXI, com seran els arxius del futur? Gestionarem paper, bits... les dues coses? Com podrem fer front a la preservació digital? Per donar resposta aquestes preguntes l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Històric de Terrassa ha publicat el Salvavides Digital, criteris per preservar els teus documents digitals, a l’abast de tothom, amb solucions lògiques i pràctiques per tot tipus d’usuari.

Els suports digitals tenen un risc de pèrdua elevat. És molt fàcil que es multipliquin les còpies, i molt ràpidament es queden obsoletes aplicacions i dispositius, que ens dificulten o impedeixen l’accés als documents. Però, si s’apliquen les mesures adequades, podem assegurar-nos la recuperació i la preservació de la nostra vida digital. Per això l’Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Històric de Terrassa proposa mesures lògiques i pràctiques que  ajudaran a organitzar i conservar la vostra vida digital a llarg termini.

El Salvavides digital explica com poder conservar contingut digital personal com fotografies, correus, documents, publicacions de xarxes socials, vídeos i àudios, etc. Es donen consells bàsics i consells avançats, per tal que cada persona esculli el seu nivell de preservació digital.

Podeu trobar tots els consells aquí

 

Arxivat a: General
Podeu consultar tots els consells del Salvavides Digitals a l'enllaç