Portada > Actualitat > Notícies > Els serveis d’informació juvenil del Vallès Occidental treballen en xarxa per millorar l’atenció al jovent

Els serveis d’informació juvenil del Vallès Occidental treballen en xarxa per millorar l’atenció al jovent

06/06/2019

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha participat aquesta setmana en la trobada de Punts Joves el Vallès Occidental. La reunió, organitzada per la Direcció General de Joventut amb el suport del Consell Comarcal, es va celebrar dimecres a Sabadell i va reunir el personal tècnic comarcal de serveis, punts i oficines d’informació juvenil de la comarca.

En la trobada es va comptar amb la participació de la coordinadora territorial de la Direcció Territorial de Joventut, Laura Ribalgaia. Cadascun dels serveis d’informació juvenil va presentar les seves activitats i els seus serveis i es va fer una posada en comú per poder compartir experiències i sinèrgies.

Es va debatre sobre les estratègies per millorar la comarcalització d’actuacions i el treball en xarxa, amb propostes com disposar d’una web comarcal amb informació per al personal tècnic de joventut però sobretot amb informació de recursos en format assessories per als i les joves.

Els temes que més preocupen al jovent i que generen més preguntes són les relacions lliures de violència, la diversitat sexual, la recerca de feina, la mobilitat internacional, la salut emocional i les addiccions a pantalles, entre d’altres. S’ha detectat que el col·lectiu jove realitza moltes consultes per mitjans telemàtics i considerant que a la comarca també hi ha dificultats de mobilitat en els municipis petits, en aquesta trobada s’ha plantejat  la possibilitat de realitzar un projecte d’assessories virtuals per evitar desplaçaments innecessaris a les Oficines Joves de Terrassa i Sabadell.  Finalment, també es va parlar de la necessitat de cercar propostes imaginatives per donar resposta a un tema que preocupa molt, l’habitatge.

Des del Servei Comarcal de Joventut es vetlla perquè els municipis de la comarca diguin a terme serveis i activitats complementàries en matèria de joventut amb la participació del territori. El desembre de 2018 es va aprovar el Pla Comarcal de Joventut fruit d’una diagnosi de les polítiques comarcals de joventut i del treball de la Taula comarcal, formada per professionals que treballen a l’àmbit juvenil a la comarca.

Arxivat a: General
Trobada comarcal dels serveis de joventut