Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal fa un pas més per fomentar l’economia circular entre els treballadors i treballadores

El Consell Comarcal fa un pas més per fomentar l’economia circular entre els treballadors i treballadores

05/06/2019

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient avui, 5 de juny, s’ha posat en marxa al Consell Comarcal un espai “#Pensacircular” on els treballadors i treballadores de la casa poden compartir objectes per allargar el seu temps de vida, així com idees, trucs i recursos per posar en marxa hàbits de consum circular. Un espai que permeti entrenar una manera diferent de consumir, centrada en la reutilització, el reaprofitament, la reducció de residus i l’estalvi econòmic. Una oportunitat per desenvolupar el nostre poder com a consumidors i consumidores per reduir el nostre impacte en el medi ambient i per afavorir la transició cap a una economia circular. És per això que aquesta acció s’impulsa des de la iniciativa Vallès Circular.

A la zona de cuina menjador s’hi ha habilitat un espai on els treballadors i treballadores poden demanar als companys i companyes algun objecte que només necessitem de forma puntual, com eines, roba per a usos concrets, una cadira de rodes o unes crosses... o també podrem  oferir elements que ja no necessitem a casa, com joguines, objectes dels infants.... En definitiva es tracta de poder compartir i reutilitzar i aplicar els principis de l’economia circular.

Des del Vallès Circular també es donaran consells, s’explicaran experiències pioneres o projectes comarcals que fomentin el consum circular i que puguin ser d’interès per a tothom.  

Aquesta acció s’afegeix a les que ja s’han vingut fent els darrers mesos en el marc del projecte Vallès Circular i que han comportat, per exemple, l’eliminació de les papereres individuals dels despatxos, la creació d’illes de reciclatge, la substitució dels gots de plàstic per gots compostables o la realització d’un mercat d’intercanvi de decoració nadalenca, entre d’altres.

Arxivat a: General
Vallès Circular