Buscador per paraules clau
20 maig 2019

Les participants al projecte “Talent femení i Transformació de la indústria al Vallès Occidental” debaten sobre el paper de les dones en la ciència i la tecnologia al llarg de la història

En el marc del nou programa d’ocupació per a dones a l’atur i amb una formació tècnica alta, “Talent femení i Transformació de la indústria al Vallès Occidental”, que porta a terme el Consell Comarcal, el passat divendres es va realitzar una xerrada debat sobre el paper de les dones inventores, enginyeres i (in)visibles al llarg de la història, sobre cóm ha estat de complicat per les dones de ciència i tecnologia accedir a aquestes especialitats. Va ser impartit per la sots-directora de la UPC Terrassa i Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, Núria Salán, a l’Edifici Històric de la UPC de Terrassa.

Durant la xerrada debat va quedar patent la invisibilitat als llibres de text, on no hi ha referències ni de les pioneres de la ciència i la tecnologia (com per exemple, Maria la Jueva (s.III), primera dona alquimista de la història), ni de les inventores, com Hedy Lamar, que va registrar la patent de la banda ampla, precursora de l’actual wifi. Es va concloure que sense referències ni models explícits és encara més difícil fomentar les vocacions tecnològiques i científiques entre les noies estudiants a l’actualitat.

El programa  “Talent femení i Transformació de la indústria al Vallès Occidental” té per objectiu impulsar l’ocupació del sector industrial posant l’accent en l’accés i permanència de les dones a la indústria. Hi participen 15 dones de la comarca a qui es prepara per la transformació que la tecnologia i la sostenibilitat està incorporant als llocs de treball, sensibilitzant i aplicant mesures al teixit productiu per al canvi social a l’empresa.

Aquest programa s’ha iniciat el mes de gener i finalitzarà el 31 de desembre d’aquest any i es desenvolupa en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals 2018 del Servei Públic d’Ocupació i és finançat pel SOC, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Trabajo  i la Diputació de Barcelona en el marc de la Xarxa de Governs Locals. 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail