Buscador per paraules clau
17 maig 2019

Els municipis del Vallès Occidental es coordinen per aconseguir uns espais d’oci lliures de violència masclista

Aquesta setmana s’ha celebrat al Consell Comarcal una sessió de formació per a tècnics i tècniques dels ajuntaments per donar a conèixer el Protocol comarcal per un espai públic i contextos d’oci lliures de violències masclistes. Aquesta formació es fa en un moment en el qual s’apropen mesos de festivitats i celebracions de festes majors d’estiu en els diferents municipis de la comarca i per tal de poder prevenir i abordar els possibles casos d’assetjament en els espais públics.

De fet, l’objectiu màxim del Protocol aprovat pel Consell Comarcal és Aquest document té la aconseguir uns espais, festivitats i esdeveniments d’oci lliures de violència masclista, per tal de què tothom pugui gaudir-les en plena llibertat.

Amb la formació als responsables municipals es volen activar els circuits d’atenció i coordinació a nivell local per poder aplicar les diferents mesures del Protocol. A la sessió hi ha assistit personal tècnic de diferents municipis de la comarca encarregat d’organitzar i vetllar pels esdeveniments festius als municipis i altres agents implicats de les àrees de Cultura, Ensenyament, Espai públic i urbanisme, Igualtat i Ciutadania, Benestar social, Salut pública o Policia local.

Els municipis més petits de la comarca, que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, poden demanar assessorament al Consell Comarcal per acompanyar-los en la constitució i seguiment de la comissió municipal per a l’abordatge de les violències masclistes a l’espai públic, tal com es recull en el Protocol.

Què és el Protocol comarcal per un espai públic i contextos d’oci lliures de violències masclistes?

El Ple del Consell Comarcal va aprovar el juliol de 2018 per unanimitat el text del nou Protocol per un espai públic i contextos d’oci lliures de violències masclistes. Aquest protocol va sorgir de la demanda de la comissió tècnica que va elaborar el Protocol comarcal per a l’abordatge de la violència masclista i l’objectiu és aconseguir que els municipis del Vallès Occidental disposin d’un espai públic igualitari i protegit per a totes i tots.

Amb el nou Protocol, la comarca disposa d’un instrument compartit i consensuat per les administracions i entitats del territori que ha de permetre actuar davant d’assetjaments i agressions sexuals a l’àmbit comunitari. També facilita la intervenció coordinada i el treball en xarxa des de la proximitat i el coneixement, elaborant recomanacions per organitzar actes públics i circuits per saber com actuar a nivell local, de forma participada amb la ciutadania, en moments de crisi.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail