Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal diu adéu a les papereres individuals i aposta per la separació i el reciclatge

El Consell Comarcal diu adéu a les papereres individuals i aposta per la separació i el reciclatge

17/05/2019

Coincidint amb el Dia Mundial del Reciclatge, avui 17 de maig, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha fet un pas endavant en la seva aposta per una institució responsable i sensible envers el medi ambient. En un acció conjunta, avui s'ha dit adéu a les papereres individuals i s'han posat en marxa illes de residus en diferents espais. D'aquesta manera s'aposta per la separació dels residus a la feina i pel reaprofitament, un dels pilars de l'economia circular.

Al Consell Comarcal hi havia fins avui 90 papereres individuals. Ara hi haurà 15 espais repartits entre els diferents edificis, on s'hi trobaran petits contenidors per a paper i catró i d'altres per a envasos. La recollida de la matèria orgància es centralitzarà en dos punts -un a cada edifici- i també s'ha habilitat un espai per a residus electrònics, piles, bombetes i altres. En definitiva, un pas endavant en la conscienciació de tothom envers la necessitat del reciclatge i envers les possibilitats del reaprofitament dels materials.

Aquesta acció va en consonància amb el canvi d'hàbits envers el model d'economia circular que s'està impulsant des del Vallès Circular. Periòdicament es porten a terme diferents actuacions que permetin fer un pas endavant en aquest canvi de model, aprofundint en el consum, l'ús de l'energia i l'aigua, el reaprofitament o el reciclatge, entre d'altres qüestions.

Aquest matí s'ha fet una acció simbòlica amb la participació del personal de la instsitució comarcal en la qual s'ha posat de relleu la importància del reciclatge i de la separació en origen, tant a casa com a la feina. La gerent del Consell, Núria Carrés, ha agrait al personal la seva implicació per fer possible aquest canvi.

L'eliminació de les papereres del Consell Comarcal ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i d'Ecoembes.

Arxivat a: General
Acte simbòlic del Dia Mundial del Reciclatge

Arxius adjunts