Portada > Actualitat > Notícies > El projecte Recooperem, exemple i model en la sessió Seguretat alimentaria en les donacions i el reaprofitament alimentari

El projecte Recooperem, exemple i model en la sessió Seguretat alimentaria en les donacions i el reaprofitament alimentari

09/05/2019

Aquesta setmana ha tingut lloc a Barcelona la tercera sessió sobre la Seguretat alimentària en les donacions i el reaprofitament alimentari adreçada a entitats socials i voluntaris que intervenen en la donació dels aliments. La sessió es va celebrar a la seu del laboratori de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i va comptar amb representants d’entitats socials i d’alguns projectes de lluita contra el malbaratament.

El Consell Comarcal va presentar-hi el projecte Recooperem, com a exemple de col·laboració entre administració i entitats. Hi va participar la tècnica del projecte, Cristina Marqués, qui va exposar les accions realitzades i la metodologia emprada en el marc de l’aprofitament alimentari i la lluita contra el malbaratament.  

El director de Seguretat alimentària de l’ASPB, Samuel Portaña, va remarcar la importància de garantir la Seguretat alimentària en la lluita contra el malbaratament alimentari i la necessitat de treballar en xarxa compartint experiències i projectes.

En el debat posterior a les intervencions es va destacar la importància de compartir el coneixement sobre els riscos, les bones pràctiques i les experiències que es duen a terme al territori i  es va fer  èmfasi en la formació del personal voluntari per garantir una donació segura d’aliments i per enfortir el seu paper com a prescriptors de salut  cap als beneficiaris.

Arxivat a: General
Sessió sobre seguretat alimentaria celebrada aquesta setmana