Portada > Actualitat > Notícies > 272 alumnes de la comarca han participat en tallers de sensibilització del sector industrial organitzats pel Consell Comarcal

272 alumnes de la comarca han participat en tallers de sensibilització del sector industrial organitzats pel Consell Comarcal

09/05/2019

Aquesta setmana s’ha realitzat l’últim dels 12 tallers Gaudeix de la indústria. Que no embruta! Organitzats pel Consell Comarcal enel marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i des de la mesura de la Mesa de la formació del Vallès Occidental. Durant el tercer trimestre del curs escolar 2018-2019 hi ha participat un total de 272 alumnes del cursos de 1r, 2n i 4rt d’ESO.

Els tallers han estat una primera experiència pilot i  s’han fet als Instituts de Barberà del Vallès (IES La Romànica), Cerdanyola del Vallès (IES Jaume Mimó) i Sabadell (IES Ribot i Serra). El curs vinent es seguiran oferint als centres educatius de la comarca, com a activitat de la Guia Educativa del Consell Comarcal.

Aquest trimestre, joves d’entre 12 i 16 anys han pogut realitzar un viatge virtual sense sortir de l’aula, des de les fàbriques de principis de segle passat fins la indústria 4.0, reflexionant sobre els canvis tecnològics i l’impacte a la societat, com a futurs protagonistes.

El taller té com aspecte fonamental la participació a l’aula de professionals de les empreses per explicar de viva veu la seva experiència, donant a conèixer a l’alumnat les innovacions introduïdes a la indústria actual, les noves ocupacions i les competències requerides. Alhora, s’ha impulsat l’aportació de productes i maquinària (impressora 3D, motllos industrials, drons) per apropar la indústria a l’aula.

Les empreses que han participat i que formen part de la Xarxa d’agents de sensibilització de la indústria del Vallès Occidental son: Infinity drone services, Quiro Farm, NIFCO, GMS Sistemas, Nodus Barberà del Vallès, Fundació CIM, Pinter, Ternum Cosmetics i EURECAT. La valoració de l’alumnat i dels equips docents a través dels qüestionaris de satisfacció ha estat molt positiva.

El repte de divulgar un nou concepte de l’activitat industrial i despertar la inquietud i interès de l’alumnat per les vocacions vinculades,  és un aspecte fonamental dins les mesures específiques que treballa el Pacte Vallesà per a la transformació del sector industrial en cooperació amb l’estratègia catalana.

Arxivat a: General
Imatge d'un dels tallers sobre indústria realitzats a un IES de la comarca

Arxius adjunts