Portada > Actualitat > Notícies > Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Consell Comarcal fa arribar a biblioteques i instituts de la comarca publicacions per combatre rumors i prejudicis en la diversitat

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Consell Comarcal fa arribar a biblioteques i instituts de la comarca publicacions per combatre rumors i prejudicis en la diversitat

23/04/2019

Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Consell Comarcal ha fet arribar diferents publicacions a Biblioteques i Instituts de Secundària de la comarca per tal que puguin ampliar el seu fons de consulta sobre la lluita contra els rumors i els prejudicis en la diversitat ètnica. Es preveu que les publicacions arribin aquesta setmana als diferents equipaments.

D'una banda, les 55 biblioteques de la comarca rebran el Manual pràctic per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat ètnica. Aquest manual vol ser una eina d’ús àgil per a aquells i aquelles professionals que així ho desitgin per tal de combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat ètnica. Amb aquest manual es pretén cercar solucions pràctiques a situacions reals, especialment per a personal tècnic que treballa en l’atenció directa a la ciutadania i que han de fer front a rumors, prejudicis i falses concepcions sobre al diversitat per raó de procedència, els  costums, les creences o simplement per l’aparença física dels individus.

D'altra banda, els 14 Instituts dels municipis de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials del Vallès Occidental (de menys de 20.000 habitants) rebran el citat Manual i també el Material didàctic que en el seu moment es va editar complementari a l’exposició itinerant per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat: Viatge a Tatinutropo i que té com a objectiu facilitar l’aprenentatge a partir de la reflexió i la implicació activa de l’alumnat incloent la pròpia diversitat.

És un material didàctic on es suggereixen activitats que van adreçades sobretot a l’alumnat de Secundària (ESO, Cicles Formatius i Batxillerat). El conjunt de propostes que es recullen en aquest document també poden ser vàlides per a aquell personal educatiu o de dinamització del lleure que tingui interès a treballar aspectes relacionats amb les actituds perjudicials, els rumors i les falses concepcions sobre la diversitat per raó de la procedència, els costums, les creences o simplement per l’aparença física.

 

Arxivat a: General, Immigració
Material didàctic per combatre prejudicis i rumors contra la diversitat
Manual per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat ètnica