Portada > Actualitat > Notícies > L’EAIA del Vallès Occidental participa en un projecte europeu de recerca per treballar bones pràctiques en infància i adolescència en situació de vulnerabilitat

L’EAIA del Vallès Occidental participa en un projecte europeu de recerca per treballar bones pràctiques en infància i adolescència en situació de vulnerabilitat

10/04/2019

L’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Vallès Occidental ha iniciat la seva col·laboració amb el projecte europeu Grow in family today (GIFT). Aquest projecte té per objectiu promoure el desenvolupament de les relacions positives entre progenitors -o persones que tenen la guarda- i els infants i adolescents en els seus nuclis familiars. Aquest projecte de recerca compta amb finançament de la Unió Europea i vol treballar bones pràctiques en infància i adolescència en situació de vulnerabilitat.

El projecte es desenvolupa a quatre països europeus: França, Itàlia, Romania i Espanya. De cada un dels països intervé com a mínim una universitat, i per la seva banda, l’associació CAMINANTE actua com a coordinadora del projecte i beneficiaria del finançament per part del programa Erasmus+ de la Unió Europea. El Consell Comarcal ha aprovat un conveni de col·laboració amb l’Assossació CAMINANTE pel qual l’ens comarcal rebrà un màxim de 46.660 euros per l’execució de les accions de recerca que es desenvolupin.

Les entitats que participen al projecte GIFT aporten el seu coneixement per a unificar criteris i tècniques d’investigació per tal de treballar amb les famílies amb infància i adolescència en situació de vulnerabilitat.

Recentment, la cap tècnica de l’EAIA comarcal i un educador de l’equip han participat a la segona activitat d'aprenentatge que ha tingut lloc a Biarritz. Durant els dies que ha tingut lloc aquesta trobada s'ha treballat transnacionalment com  afavorir el desenvolupament de la infància i adolescència  al seu nucli d'origen. L'equip Italià (Universitat de Verona i Universitat de Pàdua) han proposat activitats per tal de treballar sobre la primera creació intel·lectual que el mateix país ha de portar a terme. Des de  la Universitat Alexandru Ioan Cuza (Romania) també s'ha format als participants en metodologies d'investigació socioeducativa. La propera activitat d'aprenentatge serà moderada per la Universitat de Barcelona, la Universitat de Lleida i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

 

Arxivat a: General
GIFT Biarritz