Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès Occidental engega un projecte per fomentar la inclusió social en l’àmbit de les noves tecnologies

El Vallès Occidental engega un projecte per fomentar la inclusió social en l’àmbit de les noves tecnologies

05/04/2019

Al Vallès Occidental s’ha posat en marxa un nou programa de socialització i alfabetització digital, per tal que la ciutadania pugui disposar de coneixements bàsics sobre les TIC i evitar l’exclusió social provocada pel fet de no poder accedir o no saber com emprar les noves tecnologies: no poder cercar feina, no poder comunicar-se a través de les xarxes socials, no poder realitzar tràmits electrònics amb l’administració, etc. Els municipis on s’està portant a terme són: Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Rellinars.

A través d’aquest projecte d’alfabetització digital es vol establir la igualtat democràtica en les oportunitats d'accés a la tecnologia i fomentar la participació comunitària, a partir de la inclusió de la persona en els corrents de generació i intercanvi de coneixement de la seva comunitat. En definitiva, el projecte té per objectiu promoure l’autonomia i apoderament dels col·lectius amb dificultat d’accés als mitjans digitals i afavorir l’àmbit relacional i la creació de xarxes informals.

Per aquest motiu, es realitzen sessions d’assessorament individualitzat i cursos formatius, on aprendran a fer les gestions on-line més freqüents com, per exemple, demanar cita al metge, enviar correus electrònics, inscriure’s a cursos formatius, gestionar el compte personal del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), interactuar amb webs de recerca de feina i comprar entrades de cinema, de teatre, etc.

El programa cerca, per tant, promoure el coneixement de la comunicació a través de mitjans digitals i xarxes socials, oferir l’accés a l’alfabetització digital com estratègia de millora de l’ocupabilitat i accés al mercat laboral, i implicar les associacions i entitats que treballen amb col·lectius vulnerables en aquest procés per tal d’incorporar-ho a les seves dinàmiques de treball.

Aquesta actuació va dirigida a persones en situació d’atur de llarga durada, col·lectiu de gent gran, persones nouvingudes i per aquelles persones que no disposen de coneixements sobre les TIC i vulguin conèixer-les.

El projecte es duu a terme a cinc municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Quirze del Vallès i Rellinars. En cada un d’aquests municipis, el projecte es dirigeix a un col·lectiu en concret i es realitzen actuacions diferenciades en funció de les necessitats, demandes i realitats del municipi.

Aquest projecte està subvencionant pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del programa ENFEINA’T, regulat per l’Ordre TSF/150/2018.

 

Arxivat a: General
Cartell Programa Socialització i Alfabetització