Portada > Actualitat > Notícies > El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal organitza un nou curs formatiu a Vacarisses per a persones estrangeres

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal organitza un nou curs formatiu a Vacarisses per a persones estrangeres

05/04/2019

La formació “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic” és un curs de 20 hores de durada, emmarcat en el Servei de Primera Acollida per a persones estrangeres del Consell Comarcal del Vallès Occidental. En aquestes sessions es tractarà el coneixement sobre la cultura catalana i l’àmbit normatiu, així com temes corresponents a la legislació d’estrangeria. L’assistència i aprofitament d’aquesta formació donaran accés al certificat de primera acollida per a persones estrangeres.

Aquest curs s’imparteix des del Servei de Primera Acollida amb la col·laboració de l’Associació Noves Vies i es durà a terme a l’espai La Fàbrica de Vacarisses (crta. de la Bauma, 1). El curs es portarà a terme del 24 al 30 d’abril, de dilluns a divendres en horari de matí. Les inscripcions es poden fer trucant al Consell Comarcal (93 727 35 34 ext. 469).

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal el poden sol·licitar les persones estrangeres empadronades als municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca. Es dirigeix a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, i els ofereix informació molt útil que facilita l’arribada al nou lloc de residència.

El 18 de novembre de 2014, la Generalitat de Catalunya va aprovar el Decret de serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquest és el marc legislatiu en que es recolza el Consell Comarcal del Vallès Occidental per fer l’estada més fàcil a les persones nouvingudes, amb el convenciment de què la diversitat és un valor afegit per a la comarca.

Arxivat a: General
Curs a Vacarisses