Portada > Actualitat > Notícies > El Grup impulsor del Pacte valora la consolidació assolida durant els darrers anys i afronta noves accions de sensibilització envers la indústria

El Grup impulsor del Pacte valora la consolidació assolida durant els darrers anys i afronta noves accions de sensibilització envers la indústria

04/04/2019

El 29 de març ha tingut lloc la vuitena sessió del Grup impulsor del Pacte per la Reindustrialització, que ha permès fer el seguiment de les accions de lobby i de desplegament de les mesures realitzades des de l’anterior trobada realitzada al mes d’octubre de 2018. Durant la sessió s’ha presentat la memòria d’activitats de 2018. El Pacte es troba en una fase de consolidació en la qual s’ha posicionat com a referent fora de la comarca.

Des del Pacte s’ha treballat en tres nivells d’actuació: de lobby, d’impacte directe en persones i empreses i de dinamització i foment de la cohesió, que tenen per objectiu principal acompanyar i facilitar la transformació de la indústria.

Els propers mesos es portarà a terme la renovació del grup impulsor a partir de la constitució dels nous equips de govern dels Ajuntaments fruit de les eleccions municipals. En aquest sentit, des de la secretaria tècnica del Pacte es farà una proposta de constitució del grup impulsor tenint present els criteris de representativitat, tant de les diferents formacions polítiques com de la quantitat de dones participants.

Validació del document de la Mesa de formació

El grup impulsor ha validat el document acordat per la Mesa de la formació pel treball per donar continuïtat d’alta prioritat de l’especialitzat de docència de la formació professionals a la convocatòria FOAP 2019 i per insistir en la necessitat d’un canvi en la seva planificació i gestió.

Campanya de difusió i sensibilització envers la industria

De forma transversal s’està treballant en una campanya de difusió i sensibilització envers la indústria, a partir de 5 línies interrelacionades: DESPERTEM, amb accions generals cap a la ciutadania per apropar la indústria al seu imaginari quotidià; SENSIBILITZEM, amb accions que posen el punt de mira en aspectes determinats de la indústria, com pot ser la incorporació de les dones; PREPAREM, amb programes concrets de formació, ocupació i diagnosi; TRANSFORMEM, que conté accions focalitzades en la transferència de coneixement a empreses i, per últim COL.LABOREM, mitjançant la creació d’una Xarxa d’agents i empreses sensibilitzadores.

En aquest sentit, s’ha lliurat una mostra de fitxa de vocacions industrials.

Arxivat a: General
Grup impulsor del Pacte per la Reindustrialització
Grup impulsor del Pacte per a la Reindustrialització
Grup impulsor del Pacte per a la Reindustrialització

Arxius adjunts