Portada > Actualitat > Notícies > Els municipis de la comarca i la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania plantegen les polítiques de ciutadania pels propers mesos

Els municipis de la comarca i la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania plantegen les polítiques de ciutadania pels propers mesos

15/03/2019

El Consell Comarcal va acollir ahir dijous la reunió tècnica de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, amb les persones tècniques dels municipis de la comarca del Vallès Occidental encarregades d’aquesta temàtica. Des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, es va explicar quines són les línies estratègiques que té previst implementar la Generalitat en l’àmbit de les polítiques de ciutadania al llarg dels propers mesos.

A part, es va emplaçar des de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania a les persones assistents a la reunió a crear una Comissió Tècnica per tal de planificar accions comuns per a treballar en favor de la diversitat i la convivència a la comarca. Des del grup de professionals es valora molt positivament aquesta iniciativa i es preveu programar  reunions de treball per als propers mesos.

Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental es treballa per l’acollida de les persones nouvingudes a Catalunya, per mitjà del Servei de Primera Acollida, el qual es presta als municipis menors de 20.000 habitants de la comarca. El servei va adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades.

Els darrers quatre anys el Servei de Primera Acollida s'ha implantat a nou municipis, on s'han portat a terme 125 accions formatives amb 153 persones participants. També s'han realitzat 357 entrevistes presencials a persones nouvingudes.

Les persones interessades en accedir al servei poden posar-se en contacte amb el Servei de Primera Acollida, on se’ls orienta sobre el programa més adequat a les seves necessitats i on poden consultar sobre altres dubtes i consultes. S’ha de demanar cita prèvia al telèfon 93.727.35.34.

Arxivat a: General, Immigració
Reunió tècnica de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya
Fulletó del Servei de Primera Acollida
Fulletó del Servei de Primera Acollida

Arxius adjunts