Buscador per paraules clau
15 març 2019

110 joves de la comarca assisteixen la jornada “Jove, apropa’t a la indústria”

Un total de 110 joves de la comarca amb estudis universitaris i cicles formatius de grau superior van participar ahir en la jornada "Jove, apropa't a la indústria", que es va realitzar a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. En aquesta sessió es va informar sobre les especialitats formatives del projecte Singulars: Economia Circular i Indústria 4.0.

Durant la jornada es va informar a les persones assistents sobre la formació professionalitzadora d’Economia Circular i Indústria 4.0 que s’ofereix dins el marc dels Projectes Singulars. Especialment, es van explicar ensenyaments vinculats al medi ambient, enginyeria (industrial, informàtica, química…), física o matemàtiques, administració i direcció d’empreses i disseny.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Desirée Salazar,  coordinadora del projecte “Jove, apropa’t a la indústria” i del vicerector de Projectes Estratègics i Innovació de la UAB, Dr Javier Lafuente. Diferents ponents van aportar informació sobre formacions i vocacions industrials relacionades amb l’Economia circular i indústria 4.0, el sector de la robòtica, la indústria tèxtil, la logística, el packaging i la indústria alimentaria. També es va fer una activitat grupal i es va presentar l’acció de coaching que es portarà a terme amb els joves que participin al projecte, basat en el coaching amb cavalls.

Projecte Singulars

Aquesta especialitat formativa del projecte pretén formar a joves que poden tenir possibilitats d’ocupar llocs tècnics adaptats a les tendències de futur (prospectors, gestió de serveis a empreses…) o llocs en empreses d’interès a la industria. Cal destacar que les mesures d’indústria 4.0 i Economia circular són dues línies clau del Pacte Nacional per a la Indústria (Nivell Catalunya) i del pacte per la Reindustrialització (al Vallès Occidental).

El Projecte Singulars té com a objectiu fomentar les vocacions industrials entre la població jove del territori, contemplant diferents nivells d’especialització i formació. Les formacions que s’oferiran són de 200 hores teòriques i 80 hores pràctiques en robòtica, alimentària, packaging, Economia Circular, Indústria 4.0.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail