Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès Occidental té el Consell Comarcal més ben valorat de Catalunya amb el segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació

El Vallès Occidental té el Consell Comarcal més ben valorat de Catalunya amb el segell Infoparticipa a la qualitat i transparència en la comunicació

13/03/2019

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut el segell Infoparticipa 2018 a la qualitat i la transparència en la comunicació pública local, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona. El Consell Comarcal obté una puntuació de 97,96% sobre 100, la més alta d’entre tots els portals webs dels diversos consells comarcals de Catalunya. Aquest és el quart any consecutiu que l’ens comarcal rep aquesta distinció. El lliurament de segells s'ha portat a terme aquest dimecres a les 17h a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha recollit el segell Infoparticipa 2018.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona atorga aquesta certificació als webs de les administracions públiques que publiquen una informació que facilita que la ciutadania tingui coneixement sobre els representants polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació ciutadana ofereixen. El segell constitueix una distinció que avalua les bones pràctiques dels webs de les administracions públiques locals per promoure la millora de la transparència i qualitat de la informació.

L’acte s’ha obert a les 17h amb la recepció i benvinguda a càrrec de la rectora de la UAB, Margarita Arboix. A continuació, s'ha produït la intervenció d’Amparo Moreno, directora del LPCCP de la UAB, de Jaume Viñeta, coordinador del Focus grup sobre transparència i qualitat de la informació de les administracions públiques i Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya. A 17:50h s'ha realitzat l’entrega dels segells i han conduït l’acte els periodistes Núria de José i Dani Gutiérrez.

La transparència i l’accés a la informació, una prioritat del govern comarcal

Des del Consell Comarcal s’han implementat mecanismes, consolidat canals de comunicació i impulsat accions per fomentar la transparència de l’ens.

El Ple del 4 de febrer de 2016 va aprovar per unanimitat la creació de la Comissió de la Transparència amb la voluntat de desenvolupar i vetllar per la correcta implementació de la Llei de Transparència i Bon Govern.

D’altra banda, l’11 de febrer de 2016 es va obrir el Portal de la Transparència del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Des de llavors s’ha fet una important tasca d’actualització que ha implicat la col·laboració dels diferents departaments de la institució.

Arxivat a: General
Segell Infoparticipa 2018
Infoparticipa 2018 Programa

Arxius adjunts