Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal acull la primera sessió de treball dels ajuntaments que participen al programa d’impuls de la digitalització a les empreses

El Consell Comarcal acull la primera sessió de treball dels ajuntaments que participen al programa d’impuls de la digitalització a les empreses

12/03/2019

La mesura Indústria 4.0: coneixement i innovació del Pacte per la Reindustrialització contempla, entre les principals línies de treball a impulsar durant l’any 2019, l’impuls de la digitalització a les empreses, especialment les PIMES del Vallès Occidental. Amb aquest objectiu aquest dijous dia 7 s’ha portat a terme la primera reunió de treball conjunt amb els ajuntaments que participen en el desenvolupament d’activitats de prospecció, sensibilització i informació amb empreses dels seus municipis. La sessió s’ha desenvolupat a la Sala de Plens del Consell Comarcal, amb l’assistència dels tècnics i tècniques referents dels diferents ajuntaments.

Els municipis interessats en treballar conjuntament  per l’impuls de la transformació digital a les empreses són Barberà del Vallès, Castellbisbal, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Ripollet Rubí, Vacarisses i Viladecavalls.

Des de la secretaria tècnica del la mesura, s’ha presentat la metodologia de treball a realitzar amb les empreses per abordar el repte de la digitalització. Identificades les empreses objectiu, serà imprescindible iniciar el treball d’assessorament i acompanyament amb una entrevista semiestructurada que permeti recollir la informació rellevant de l’empresa, la seva situació actual i identificar les oportunitat de millora.

Per recollir aquesta informació s’ha dissenyat una eina de suport per poder realitzar una pre-diagnosi del nivell de maduresa de les empreses. La finalitat serà derivar a serveis i recursos especialitzats amb solucions tecnològiques, per facilitar aquest procés de transformació tan necessari pel futur competitiu de les empreses.

Per iniciar les accions s’acorda realitzar una prova pilot amb una mostra representativa d’empreses a cada municipi, que permeti definir la metodologia de treball conjunt i revisió de l’eina de treball. Aquesta prova tindrà lloc al llarg dels mesos d’abril i maig i a partir de la valoració dels resultats assolits es plateja iniciar de forma generalitzada les activitats d’impuls i transformació digital de les empreses.

Aquesta sessió complementa els treballs del Grup Impulsor de la mesura Indústria 4.0: coneixement i innovació que va reunir-se el passat dia 14 de febrer a EURECAT amb la finalitat de concretar i avançar en el conjunt de línies de treball previstes per aquesta anualitat i que a banda de l’impuls de la digitalització de les empreses també contempla l’impuls del treball en  xarxa dels espais de fabricació digital, la formació i sensibilització, la realització d’un concurs de fotografia, etc.

Per a més informació de la mesura, podeu contactar amb la Sra. Cristina Canet, ((Necessites javascript per veure aquest correu-e),  93.727.35.34) de la Secretaria Tècnica del Pacte per la Reindustrialització.

Arxivat a: General
Indústria 4.0: coneixement i innovació del Pacte per la Reindústrialització

Arxius adjunts