Buscador per paraules clau
07 març 2019

La UAB i el Consell Comarcal del Vallès Occidental organitzen l’acció formativa “Transformació industrial: economia circular i indústria 4.0”

A partir d’aquest abril i fins el mes de juliol, la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, engega la formació “Transformació Industrial: Economia Circular i Indústria 4.0” destinada a persones joves amb titulació de Grau Universitari o Cicles Formatius de Grau Superior. Amb aquesta acció formativa es vol dotar als joves participants de coneixements perquè siguin actor actiu en els processos de transformació industrial, obrint oportunitats d’ocupació en un àmbit de futur com és la reindustrialització al Vallès Occidental. El termini d’inscripció finalitza aquest 20 de març.

La transformació  industrial és una realitat que marcarà en els propers anys una important revolució social i econòmica. I és una oportunitat per aprofitar el potencial del territori, per al desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació en el marc del Pacte per la Reindustrialització que impulsa el Consell Comarcal amb els agents socials, econòmics, de recerca i de coneixement de la comarca.

El repte de la transformació en la indústria del present i del futur es basa en la integració de dos conceptes fonamentals que determinen el disseny de productes,  l’adaptació de processos productius i la generació de nous models de negoci: la Sostenibilitat, basada en la implementació dels principis de l’economia; i la Digitalització, en relació amb els avenços tecnològics de la revolució industrial 4.0.

Per tal de fer front a aquest repte excepcional, es requereix d’una mirada transversal que inclogui la visió de les ciències ambientals, la tecnologia i l’empresa per esdevenir agents de canvi.

La formació vol ajudar a les persones participants a entendre l’abast d’aquesta transformació, conèixer les oportunitats que es generen i a adquirir coneixements clau en economia circular i indústria 4.0. Per assolir-ho es proposa un programa dividit en tres eixos: competències verdes (ecodisseny de producte, consum responsable, cicle de l’aigua…), competències digitals (Internet de les coses, programació d’aplicacions, Big Data…) i competències d’empresa (gestió de la innovació i pràctiques laborals).

El curs es portarà a terme a l’Escola d’Enginyeria de la UAB i té una durada de 220 hores, a les quals se li sumen 80 hores de pràctiques laborals. S’iniciarà el mes d’abril i s’allargarà fins el juliol.

Aquesta acció  forma part del projecte “Industrialitza’t, Transforma el teu futur”, que desenvolupa el Consell Comarcal del Vallès Occidental amb 10 entitats més de la comarca dins del Programa Singulars, amb el finançament del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Servicio Estatal Público de Empleo.

 

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail