Buscador per paraules clau
18 febrer 2019

14 persones en situació d’atur de llarga durada s’incorporen al Consell Comarcal per portar a terme projectes d’àmbit comarcal en el marc del Programa ENFEINA’T

El Consell Comarcal ha donat la benvinguda aquest matí a les 14 persones que s’incorporen com a tècnics i tècniques per desenvolupar cinc projectes comarcals que faran de suport a les polítiques locals en els àmbits de promoció econòmica, benestar social, joventut i gestió general. El programa ENFEINA’T té com a objectiu la inserció laboral de persones en situació de desocupació de llarga durada proporcionant-les un contracte laboral d’un any i un acompanyament de reforç durant la contractació i fins la finalització del programa.

Els projectes d’àmbit supralocal que es portaran a terme als 14 municipis són: Dinamització industrial, Millora de la qualitat de vida de la gent gran, Participació activa del jovent a l’espai públic, Socialització i alfabetització digital per col·lectius vulnerables i Gestió per l’aprofitament dels recursos.

Cada projecte, i seguint les prioritats establertes en el Programa d’Actuació Comarcal 2016-2020, es proposa un seguit d’actuacions que complementen les polítiques locals com són impulsar la dinamització industrial, posant l’èmfasi en el coneixement del teixit empresarial, la divulgació de recursos, les vocacions industrials i el recolzament de la innovació i l’associacionisme, entre d’altres. També es desenvoluparà un projecte centrat en la millora de la qualitat de vida de la gent gran, posant a l’abast de les persones coneixements per utilitzar adequadament les TIC en la vida diària i en la recerca de feina. Finalment, es realitzarà un projecte en què s’actualitzaran les informacions de béns immobles i mobles per una millora en la seva gestió.

Durant l’any de contracte, les persones desenvolupen la seva feina de forma itinerant en els diferents municipis participants, i podran adquirir una experiència en diferents contextos i àmbits professionals que enriquirà el seu perfil professional i millorarà la seva ocupabilitat a la finalització del contracte.

Els 14 municipis participants són: Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

El Programa ENFEINA’T està està subvencionant pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del programa ENFEINA’T, regulat per l’Ordre TSF/150/2018.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail