Buscador per paraules clau
14 febrer 2019

El Vallès Occidental es suma a les reivindicacions de millores urgents a la línia R4

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va participar ahir a la tarda en l’acte reivindicatiu que es va fer a l’estació de Manresa, convocat pel Consell Comarcal del Bages per reclamar millores urgents a la línia R4. A la concentració hi van participar alcaldes dels municipis on passa la R4, així com agents socials i econòmics de la zona. En representació del govern del Consell Comarcal hi va assistir el conseller delegat, Amadeu Aguado, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, qui va intervenir en l’acte. També hi va assistir l’alcalde de Vacarisses, Antoni Massana.

La concentració va començar amb un minut de silenci per retre homenatge a la persona que va perdre la vida en l’accident del passat 8 de febrer a Castellgalí. També es va expressar el suport a les persones ferides.

Durant l’acte es va posar de manifest la manca d’inversions en aquesta línia i la necessitat d’actuacions urgents. Els alcaldes i alcaldesses, així com els agents econòmics i socials, han acordat una declaració institucional a la qual s’ha adherit el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

En aquesta declaració es demana que, en el termini de 15 dies, el Ministeri de Foment rebi a una delegació del territori per poder abordar un calendari d’execució de les actuacions previstes a la línia R4 de Rodalies, prioritzant les que afecten a la seguretat. També es demana que es realitzi una investigació a fons sobre les causes que van provocar l’accident.

El text reitera les demandes de la Declaració del Consell d’alcaldes i alcaldesses que es va aprovar el passat 23 de novembre, just després d’un altre accident a la R4, que també va provocar una víctima mortal al terme municipal de Vacarisses. En aquell moment ja es va demanar a ADIF que es portin a terme de manera urgent totes les actuacions necessàries per garantir la seguretat de tota la infraestructura, per tal d’oferir un servei competitiu, eficient i segur, que uneixi la capital de Bages amb Barcelona en menys d’una hora.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail