Buscador per paraules clau
05 febrer 2019

Nova col•laboració entre la UPC i el Consell Comarcal en el marc del Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica

El Màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya és un màster d’especialització professional adreçat fonamentalment a arquitectes i arquitectes tècnics, en el qual els continguts teòrics s’apliquen a un edifici real i es realitza un estudi d’avaluació i es dissenyen propostes d’actuació. Aquest dilluns s’ha celebrat l’acte d’entrega dels treballs de l’edició 2018 a la Casa de la Vila de Montcada i Reixac.

Al llarg de l’any 2018, els alumnes han estat treballant en cinc edificis històrics de la comarca: la Casa Vista Rica de Montcada i Reixac, l’església vella de Sant Pere i Sant Fermí de Rellinars, la fàbrica tèxtil Besòs de Sentmenat i la masia Can Rull i el Castell de Can Feu de Sabadell. Aquests cinc edificis s’han afegit als 8 que s’han treballat en passades edicions.

Aquest dilluns la Casa de la Vila de Montcada ha acollit l’acte de lliurament dels treballs i s’han presentat, davant dels representants dels municipis participants, les conclusions dels treballs realitzats. L’acte ha comptat amb la presència del professorat i dels alumnes del màster en Rehabilitació i Restauració Arquitectònica de la Universitat Politècnica de Catalunya, així com els representants polítics dels ajuntaments de Rellinars, Sentmenat, Sabadell i Montcada. Laura Campos Ferrer, alcaldessa de Montcada, ha donat la benvinguda a la ciutat.

La consellera comarcal delegada de Turisme, Meritxell Lluís, ha obert l’acte, destacant com n’ha estat de profitosa aquesta iniciativa de col·laboració entre el Consell Comarcal i la UPC i fent èmfasi en les oportunitats que generen aquest tipus de sinèrgies per a posar en valor el patrimoni i dinamitzar el territori. Meritxell Lluís ha afegit que “aquesta col·laboració amb la UPC continuarà durant el 2019, amb la nova edició del màster”. També ha agraït a la UPC, els ajuntaments, el Consell Comarcal i els alumnes aquest treball a favor del patrimoni: “Gràcies a aquesta col·laboració es varen poder localitzar edificis històrics a la comarca amb lesions importants on els alumnes poguessin portar a terme els seus estudis. Els ajuntaments que s’han adherit a la iniciativa han facilitat l’accés, la documentació disponible i les previsions de possibles usos futurs, permeten que els alumnes poguessin realitzar el treball pràctic del màster sota la supervisió del professor-tutor. D’aquesta manera s’ha aconseguit que la col·laboració hagi esdevingut enriquidora per ambdues parts”.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail