Portada > Actualitat > Notícies > Més de 50 persones aconsegueixen treball gràcies als programes Fem Ocupació i 30 Plus

Més de 50 persones aconsegueixen treball gràcies als programes Fem Ocupació i 30 Plus

25/01/2019

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, mitjançant els programes Fem Ocupació i 30 Plus aprovats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha assolit ocupar a 51 persones durant aquest 2018. Concretament, s’ha aconseguit inserir a 20 persones a través del programa 30 Plus i a 31 persones gràcies al programa Fem Ocupació per a Joves.

El Programa 30 Plus té com a missió la inserció laboral de persones en situació d’atur de 30 anys i més, preferentment d’entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los recursos, formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. Les principals actuacions del programa son la prospecció i assessorament a empreses, l’orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació i la formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats del participant.

La segona edició del programa ha comptat amb una subvenció dels contractes amb una quantia màxima de 6.368’4 euros, per una durada de 9 mesos, equivalent al salari mínim interprofessional per la jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial realitzada. Els 20 treballadors i treballadores també han realitzat un curs de formació d’entre 60 i 150 hores que ha complimentat i millorat el seu encaix al lloc de feina.

Fem Ocupació per a Joves és un programa innovador dirigit a persones joves de 18 a 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència professional, que disposin del títol d’ESO, CGFM i/o Batxillerat, i que té per objectiu aconseguir una inserció laboral de 6 mesos en una empresa del territori. Cadascuna de les persones joves que participen en aquest programa rep una experiència professional mitjançant contracte laboral, formació vinculada al lloc de feina i acompanyament durant tot el procés de contractació i formació. 

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha subvencionat els contractes subscrits en el marc del programa amb una quantia màxima de 4.245’6 euros per una durada mínima de 6 mesos,  equivalent al salari mínim interprofessional per la jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial realitzada.  Tanmateix, les 31 persones ocupades han realitzat un curs de formació d’entre 90 i 150 hores que ha complimentat i millorat el seu encaix al lloc de feina.

Els programes Fem Ocupació per a Joves i 30 Plus compten amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

Empreses que han fet contractació dins els programes 30 Plus i Fem Ocupació per a Joves

En total, 27 empreses han col·laborat en el marc dels programes d'inserció 30 Plus i Fem Ocupació per a Joves.

 • CBF Navarro
 • Confeccions Industrials Valls
 • Confituras Siboney
 • Creacom
 • Disitraining
 • EIDE
 • Estructures Integrals de Fusta
 • Events Erasmus
 • Fleca i Llaminadures Milú
 • Forn Mateu
 • Galyco
 • Geriátrico Alai
 • Hermex Ibérica
 • Horizons Optical
 • IPSOM
 • La Blanca
 • Pizzeria Metzanotte
 • Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca
 • Proyección Comercial Comunitària
 • Mitex Engineering & Service
 • Ravial
 • Reparapcs
 • Restaurant Masia Can Campanyà
 • Servicios Semat
 • SITESCU
 • The Barcelona Therapy Service
 • Troqueleria Dover
Arxivat a: General
Fem Ocupació per a Joves
Programa 30 Plus