Buscador per paraules clau
15 gener 2019

28 persones finalitzen aquest gener el programa “Treball i formació”

Aquest migdia el Consell Comarcal ha acollit l'acte de cloenda del Programa de Formació i Treball, gestionat pel Consell Comarcal, que combina ocupació i formació amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones en situació d’atur. En aquesta ocasió, 28 persones han participat en les accions formatives i han treballat durant dotze mesos al Consell Comarcal i a 9 municipis de la comarca. Es tracta de persones que es trobaven en situació d’atur i amb elements de vulnerabilitat social alta com ser majors de 45 anys, no estar cobrant cap prestació ni subsidi, beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció... que aquest gener han conclòs la seva tasca. L’execució del programa compta amb un pressupost de 836.215,50 euros finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha participat aquest migdia a l’acte de tancament del programa i ha lliurat als participants i a les participants els diplomes i certificats que acrediten la seva participació. També els ha agraït la feina realitzada durant aquests mesos i els ha animat a poder presentar-se a les diferents convocatòries públiques d’ocupació que puguin sorgir els propers mesos per tal de seguir la seva feina a l’administració pública.

El programa Treball i Formació va començar a desenvolupar-se entre desembre de 2017 i gener de 2018 amb la incorporació de 52 persones i dues coordinadores, que han treballat durant 6 i 12 mesos al Consell Comarcal, al Consorci de Residus i a diversos Ajuntaments de la comarca.

Un total de 28 persones han estat les beneficiàries d’aquest programa durant 12 mesos. D’aquestes, 17 perfils tècnics i auxiliars administratius es van incorporar al Consell Comarcal per donar suport als diferents departaments de l’organisme. Les àrees que van rebre els nous treballadors i treballadores van ser: Desenvolupament Econòmic Local, Territori i Cooperació, Benestar Social i Educació, i Serveis Generals. Una persona es va incorporar al  Consorci de Residus del Vallès Occidental.

D’altra banda, 11 persones contractades dins el programa van començar a treballar en diferents municipis de la comarca com a auxiliars administratius, agents cívics, treballadors de la llar i peons de brigada municipal. Els 9 municipis que van acollir aquestes noves incorporacions són Castellbisbal, Matadepera, Polinyà, Rellinars, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Les persones contractades han treballat a diferents projectes, com són la millora de l’atenció a les persones; l’impuls i dinamització d’una activitat econòmica sostenible i competitiva, el manteniment, gestió i millora d’espais, equipaments i recursos locals; la millora dels serveis públics i aprofitament de les tecnologies i el suport al desenvolupament de projectes estratègics comarcals.

També s’han beneficiat del projecte dues persones que assumeixen la coordinació i el seguiment de totes les persones que participen, facilitant orientació i assessorament per a la inserció laboral una vegada finalitzen el contracte laboral.

El programa Treball i Formació contempla quatre línies d’actuació. La primera se centra en persones que es troben en situació d’atur de llarga durada i que no reben cap tipus de prestació econòmica. La segona s’adreça a persones en situació d’atur beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció. La tercera es dirigeix a dones desocupades amb atur de molt llarga durada o que hagin estat víctimes de violència de gènere. Per últim, la quarta línia subvenciona la persona o persones que realitzaran les tasques de gestió i coordinació del programa.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail