Buscador per paraules clau
11 gener 2019

El Projecte d’Equinoteràpia social ha beneficiat a 11 adolescents l’any 2018

Durant l’any 2018 s’ha dut a terme el Projecte d’Equinoteràpia social amb adolescents en situacions de risc greu i/o tutela per part de l’administració. En total, s’han beneficiat 11 adolescents de l’EAIA, d’edats compreses entre els 13 i els 17 anys. La valoració d’aquest projecte ha estat molt positiva en el jovent que ha pogut participar durant tot el procés. Els canvis que es detecten en general en els joves són en l'àmbit escolar, familiar i psicosocial.

Aquest projecte d’Equinoteràpia social aprofita la relació amb el cavall per ajudar a persones amb dificultats a superar els seus conflictes. L’enfocament del projecte parteix de la teoria de la resiliència i és aquesta la capacitat que s’intenta despertar en els participants del projecte, a través del treball amb cavalls, que són els grans mestres que ens ensenyen a obrir-nos a un desenvolupament més sa i positiu.

En l’equinoteràpia social es desenvolupa un treball promocional que busca descobrir i enfortir capacitats i recursos en les persones. L’equinoteràpia social és una experiència multisensorial, que té com a finalitat, utilitzar tots els sentits de la persona per travessar la barrera emocional i comunicar-se amb ella.

El contacte amb cavalls, ha obtingut resultats altament positius. Els cavalls reuneixen condicions de mida, etologia i comunicació, apropiats per desenvolupar un treball terapèutic profund i positiu en tots els sentits: cognitiu, conductual i emocional.

Tanmateix, el maneig del cavall els permet adquirir una sèrie de qualitats que l’animal, per la seva etologia, els exigirà com són la seguretat, l’harmonia, la calma i la comunicació no verbal. Per tant, l’adolescent modificarà la seva conducta per un desig intrínsec, ja que vol comunicar-se i relacionar-se amb el cavall. D’altra banda, en participar en les teràpies com a auxiliar, es treballen aspectes com la responsabilitat, el treball en equip, el fet de sentir-se útils ajudant i l’empatia, entre d’altres.

Aquestes habilitats són útils tant per la vida com per la inclusió laboral perquè participen com un treballador més dins d’un equip i un ambient laboral, en què són requisits imprescindibles, la flexibilitat, la comunicació, la iniciativa i la resolució de conflictes.

Aquesta iniciativa va sorgir dels treballadors i treballadores del Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el marc de la primera edició dels Pressupostos Participatius 2017 i s’ha mantingut pels bons resultats que ha demostrat i per la valoració positiva en el jovent  participant.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail