Portada > Actualitat > Notícies > Una vintena de persones participen als cursos del Servei de Primera Acollida comarcal al municipi de Polinyà

Una vintena de persones participen als cursos del Servei de Primera Acollida comarcal al municipi de Polinyà

07/01/2019

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental fa balanç positiu sobre la realització dels cursos de formació per a persones immigrades o retornades a Catalunya, al municipi de Polinyà durant els mesos d’octubre i novembre del passat 2018. En total han participat 26 persones en aquests cursos formatius.

Al mes d’octubre es va realitzar la formació sobre “Coneixements de societat catalana i el seu marc jurídic”, a la qual s’hi van inscriure unes 22 persones i han pogut obtenir el certificat d’assistència al curs 15 alumnes. En aquest curs s’han tractat temes sobre historia, geografia i cultura catalana, així com quin és el marc normatiu i els serveis i recursos de l’entorn. També es van organitzar dues sortides pel municipi, una d’elles a la Biblioteca municipal i l’altre a les dependències de l’ajuntament, on van ser rebuts per part de l’alcalde Javier Silva Pérez.

Durant el mes de novembre es va dur a terme la formació sobre “Coneixements del món laboral”, a la qual s’hi van inscriure 20 assistents i han obtingut certificat d’assistència 15 persones. Aquest curs ha tractat sobre el funcionament del mercat laboral, la recerca de feina,  així com conèixer quina és la normativa laboral.

Per a dur a terme aquestes formacions s’ha comptat amb la col·laboració de l’equip docent del Centre de Formació d’Adults El Roure i el servei de Promoció Econòmica i Orientació Laboral (POL), ambdós serveis de l’Ajuntament Polinyà, així com amb l’Associació Noves Vies, entitat experta en matèria d’estrangeria.

El servei de primera acollida va adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades. Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el Servei de Primera Acollida, on se’ls orienta sobre el programa més adequat a les seves necessitats i on poden consultar sobre altres dubtes i consultes.

Per a més informació i consultes respecte el Servei de Primera Acollida es poden posar en contacte telefònicament al 93.727.35.34 o bé per correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

Arxivat a: General
Taller del Servei de Primera Acollida

Arxius adjunts