Buscador per paraules clau
29 novembre 2018

El Consell Comarcal aprova les bases de la convocatòria per a seleccionar noves propostes dels treballadors i treballadores en el Pressupost Participatiu 2019

Per tercer any consecutiu, els pressupostos del Consell Comarcal reserven una partida de 15.000 euros per a Pressupostos Participatius, que es desenvoluparan a partir del mes de gener. Aquesta experiència busca la innovació a través de programes transversals d’equips multidisciplinaris del Consell Comarcal per afavorir la transversalitat i la captació de talent en el personal de la casa. De nou, durant el mes de gener, els treballadors i treballadores de l’ens comarcal que ho desitgin, distribuïts en equips, podran presentar projectes transversals d’aplicació al 2019. Serà el propi personal de la casa qui decideixi, a través d’un procés de votacions, quins projectes tiraran endavant. Les persones responsables dels projectes seleccionats disposaran d’hores dins la jornada laboral per poder-los desenvolupar.

Nova convocatòria de pressupostos participatius 2019

La convocatòria dels pressupostos participatius vol promoure que les persones que treballen al Consell Comarcal s’impliquin més en els afers públics de la Corporació especialment els de gran transcendència com són els pressupostos comarcals, incentivant la seva participació activa i col·laboradora. Es vol també establir una eina de participació de la despesa comarcal, amb la qual el personal de la Corporació decideix a què van destinats una part dels recursos públics i impulsar la transversalitat i la millora de l’impacte de les activitats, serveis i programes que es porten a terme com a un recurs més per al desplegament del Programa d’Actuació Comarcal 2016-2020.

En la sessió plenària del dia 15 de novembre de 2018 s’aprovà el pressupost de 2019 que preveu la partida de 15.000 euros per als pressupostos participatius 2018.

Les propostes es podran presentar fins el dia 31 de gener i es sotmetran a un procés de consulta i votació entre el personal i el resultat serà vinculant.

Les propostes poden ser d’aplicació externa o interna.  Les propostes d’aplicació externa han de respondre a la millora de serveis, projectes o activitats en col•laboració amb altres entitats del territori, i per tant amb beneficiaris externs al Consell Comarcal. Les d’aplicació interna ha de permetre millorar o incorporar noves formes de fer, de col•laborar, que aportin valor afegit, complementin, millorin o ampliïn l’abast dels procediments, serveis, projectes o activitats que es porten a terme en el marc del Consell Comarcal.

En tots els casos hauran de complir els següents requisits:

a)        Donar resposta a una necessitat i ser d’interès col·lectiu o comunitari.

b)    Ser realitzables tècnicament, ser viable econòmicament, i respectar el marc jurídic i legal existent.

c)    Ésser considerada una inversió i tenir principi i final, sense que comprometi pressupostos posteriors.

d)    Fer referència a àmbits i temes de competència comarcal. Ha d’establir la relació amb la línia i programa del PAC 2016-2020.

e)    Ésser executables durant l’any 2019.

f)    Tenir un pressupost màxim de 5.000,00€, IVA inclòs.

 

Quatre projectes de la convocatòria de 2018

 

Els projectes s’han realitzat durant 2018 han estat:

EAM BUILDING, construcció d’equips. Es tracta d’activitats que requereixen la implicació de tots i totes les participants per superar un repte. L’objectiu vol ser potenciar el sentiment de pertinença a l’organització i l’esperit d’equip per tal que els treballadors i treballadores es coneguin més enllà de la seva relació laboral i es fomenti la cohesió de grup.

Escape Truck Vallès Occidental. La proposta consisteix en el disseny d’un Escape Room itinerant. Es dissenyaria en una caravana que facilitaria el seu trasllat i la visibilitat a la comarca. L’objectiu final és, d’una banda, fomentar la cohesió dels equips interns del Consell Comarcal, i ahora incidir en col·lectius que, per la seva situació, necessiten desenvolupar competències que els ajudin a resoldre situacions vinculades a la recerca de feina, la millora de les relacions familiars o a empoderar-se socialment.

VOCatering. Es tracta d’una prova pilot per la implantació d’un servei de càtering al Consell Comarcal, amb criteris d’alimentació saludable i sostenibilitat. El projecte sorgeix de la dificultat del personal per accedir a alternatives saludables a l’hora de fer un àpat adequat durant la jornada laboral, ja que la ubicació del Consell Comarcal, lluny del nucli urbà, fa difícil l’accés en el temps de descans de què disposen els treballadors. L’objectiu és millorar els serveis i condicions de treball per a tot el personal.

Tastet Poble Romaní. El projecte consisteix en l’organització d’activitats de sensibilització envers la cultura gitana, la difusió dels serveis que s’ofereixen des del Consell Comarcal i trobades d’intercanvi que visualitzin aquesta cultura. Respon a la necessitat que les polítiques desenvolupades des de l’ens comarcal arribin al col·lectiu romaní amb major incidència, ja que habitualment no s’aconsegueix. A més, vol trencar estereotips i incorporar una mirada inclusiva, amb propostes adreçades al personal de la institució com tallers o exposicions.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail