Portada > Actualitat > Notícies > Uns 250 estudiants d’ESO ja han participat aquest mes als Tallers Piula per unes relacions igualitàries i lliures de violències

Uns 250 estudiants d’ESO ja han participat aquest mes als Tallers Piula per unes relacions igualitàries i lliures de violències

19/11/2018

El Consell Comarcal ha engegat a diferents instituts de la comarca els tallers de sensibilització contra la violència masclista emmarcats en la campanya “Piula”, per commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista. L’entitat Cooperativa Candela, Acció Comunitària i Feminista ja ha portat a terme 10 tallers: 5 a l’IES Matadepera a 3r d’ESO, durant els dies 8, 13 i 14 de novembre, i 5 a l’IES Sant Quirze del Vallès a 3r d’ESO, els dies 7, 8 i 9 de novembre. Ambdós tallers, que s’han impartit a uns 250 estudiants aproximadament, han tractat sobre “Si l’amor és un embolic...”. Aquesta setmana estan previstes noves sessions dels tallers als centres INS Badia del Vallès, Institut Polinyà, INS Castellbisbal i a l’INS Viladecavalls.

Els Tallers Piula estan adreçats als i les alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius (grau mitjà i superior). El seu objectiu és assolir un canvi sociocultural que afavoreixi les relacions interpersonals igualitàries i lliures de violència. També es donen eines per detectar i prevenir les violències masclistes i LGTBIfòbiques. Per tant, no es tracta només de treballar la violència dins de l’àmbit de la parella, tot i que és una prioritat, sinó també quines són les múltiples causes que sustenten el funcionament de la societat patriarcal. És a dir, es cerca visibilitzar les aportacions socials de les dones i altres col·lectius per a potenciar una mirada inclusiva de la diversitat, així com treballar les violències estructurals que sustenten la nostra societat.

D’altra banda, s’ofereixen diversos Tallers dirigits al professorat de secundària i a les famílies dels alumnes.

Els Tallers Piula es porten a terme a aquelles poblacions amb menys de 20.000 habitants.

Concurs Piula contra la violència masclista

Durant la Campanya Piula també es porta a terme un concurs de piulades, “@PiulaVallesOcc per una vida lliure de violències”. Tota la població major de 14 anys que visqui, estudiï o treballi al Vallès Occidental podrà concursar amb una frase escrita al formulari inclòs a l’apartat “Piula” del web del Consell Comarcal del Vallès Occidental. També es pot participar omplint el formulari que es repartirà als tallers de la Campanya Piula contra la violència masclista, o bé a través de l’Acció Piula que es desenvoluparà als centres educatius de la comarca.

Per participar cal crear una frase per respondre a la pregunta 'Jo sóc influencer de les relacions lliures de violències. I tu?' i que no tingui més de 110 caràcters (amb espais inclosos). Ha de ser una frase original, inèdita, sense abreviatures i no pot haver estat mai premiada en un altre concurs.

A través del compte de twitter @PiulaVallesOcc es van difonent les frases de les persones participants i també es pot seguir tota la informació del la campanya de sensibilització en contra de la violència envers les dones.

Arxivat a: General
Tallers Piula 2018