Buscador per paraules clau
14 novembre 2018

Els quatre projectes premiats a la 5a edició del Concurs d’Idees Innovadores comencen a caminar amb el suport del Consell Comarcal

Els projectes guanyadors d’enguany són Green Babies, ADN Institute, Moving3DMashine i Teixim Comunitat. Els quatre premiats rebran una aportació econòmica de 2.500€, a més de 10 hores d’assessorament personalitzat per part d’una consultoria externa que els permetrà contrastar amb els clients potencials, elaborar un model de negoci i un full de ruta del projecte. També tindran accés a recursos d’altres administracions locals que els permetran madurar el projecte i tirar endavant el seu model de negoci. Els guanyadors comptaran amb el suport del Consell Comarcal que els ajudarà a promocionar i difondre els seus projectes a través de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès Occidental.

Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis de la 5a edició del Concurs d’Idees Innovadores de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès al Centre d’empreses Nodus Barberà. El lliurament de premis ha estat a càrrec de l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Silvia Fuster, d’Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, de Joan Carles Paredes, conseller de Promoció Econòmica i Ocupació i dels representants municipals dels municipis amb projectes guanyadors.

Els quatre projectes guanyadors han estat: Green Babies, un servei a domicili de subministrament i neteja de bolquers reutilitzables, Moving3Dmachine, una adaptació de les màquines de cosir industrials per a usuaris de cadira de rodes utilitzant tecnologia 3D oberta, Teixim Comunitat, una cooperativa de treball per a la inclusió de dones en risc d’exclusió que fabricarà roba adaptada i ADN Intitut, quecrearà una nova figura en el sector sanitari, el genetista de capçalera. Aquest analitzarà i interpretarà les dades genètiques del pacient.

Els projectes premiats són de caire social innovador i aborden el repte de generar ocupació de manera sostenible mitjançant activitats d’impacte social. Així els ha descrit el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez: “Són projectes amb una voluntat transformadora, ja que cerquen contribuir al canvi de valors individuals i col·lectius per a construir una societat més igualitària, cohesionada i justa. També són innovadors des de la proximitat, des de les necessitats quotidianes, des de la realitat de moltes persones que, per desgràcia, són invisibles per a l’economia ordinària, des de l’atenció al detall tecnològic que ens pot obrir noves formes de fer i relacionar-nos”.

La jornada ha finalitzat amb la commemoració del 5è aniversari de la Xarxa d’Innovació Social amb un vídeo d’aniversari, una mostra de tecnologies amb aplicació social i les intervencions de l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, i del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez.

Per tancar la jornada, el president del Consell Comarcal ha volgut destacar algunes dades de referència sobre el Concurs d’Idees Innovadores i ha volgut agrair a tots els participants la seva emprenedoria i valentia: “Al llarg d’aquests cinc anys (2014-2018) s’han rebut 169 propostes, de les quals 19 són les corresponents al 2018”.

Giménez també s’ha mostrat positiu pel que fa a la celebració del concurs: “Del seguiment dels finalistes i guanyadors de les anteriors edicions 34 projectes (85%) actualment encara estan actius”.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail