Buscador per paraules clau
14 novembre 2018

El Vallès Occidental es presenta com a destinació enoturística a les I Jornades d’Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya

L'Observatori del Turisme i el Patrimoni de la UAB, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, el Consorci de Turisme del Vallès i una xarxa de grups, centres de recerca, centres docents de la UAB i entitats del territori que impulsen la recerca i la innovació en matèria de Turisme Cultural organitzen les primeres Jornades d’Enoturisme i Patrimoni Cultural a Catalunya. Aquestes jornades es duran a terme aquest dijous i divendres 15 i 16 de novembre a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB i a la Masia La Muntada, situada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, i de l’any català del Turisme Cultural.

L’esdeveniment aplegarà a professionals de l’enoturisme, experts en turisme i patrimoni, cellers, empreses del sector i estudiants, per analitzar l’estat actual del sector enoturístic i les tendències futures d’aquest àmbit econòmic emergent i que s’està convertint en font de desenvolupament territorial i cohesió social. Aquest any es vol fer especial atenció a l’aportació de valor que suposa el patrimoni vitivinícola al sector, amb una menció especial al cas del Vallès com a regió enoturística emergent.

La sessió de demà, 15 de novembre, se celebrarà a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB. La presentació institucional (a les 10h) anirà a càrrec del Vicerector d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB, Javier Lafuente, de Joan Gómez Pallarès, Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i d’Ignasi Giménez, President del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Durant el primer dia es realitzaran quatre conferències per analitzar el model català d’enoturisme, s’exposaran diverses experiències enoturístiques molt relacionades amb el patrimoni i es presentaran quatre projectes ja implantats en territori català.

Durant la jornada de divendres 16 de novembre s’estudiarà el cas del Vallès com a destinació enoturística, a partir de les experiències de diversos agents del sector i de l’administració local. L’esdeveniment, “El patrimoni vitivinícola del Vallès. Actualitat i perspectives de futur”, s’obrirà a les 10h a la Masia La Muntada amb “ViLab, un espai d’innovació al voltant del vi i el patrimoni vitivinícola”, a càrrec d’Helena Minuesa, Tècnica de Cultura, Coneixement i Promoció de la ciutat a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. A les 11h les tècniques del Consorci del Turisme del Vallès, Anna Sànchez i Marta Bertran, presentaran “Al Vallès veremem”. A les 12h Adrià Garriga, Íñigo Haughey i Maria Font, membres de La Muntada, aula de natura i viticultura social i ecològica, L’Olivera Cooperativa i Celler Can Morral del Molí presentaran “Els vins del Vallès”. La jornada es tancarà amb la xerrada “Literatura, Patrimoni i Vi”, a càrrec del gestor de la Muntada i les vinyes, Adrià Garriga.

Podreu seguir les Jornades a través de les xarxes socials amb el hashtag #jornadesenoturismeUAB2018.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail