Portada > Actualitat > Notícies > Les Cambres de Sabadell i Terrassa presenten les principals conclusions de l’estudi d’Anàlisi de l’oferta i la demanda de superfície comercial a la comarca del Vallès Occidental

Les Cambres de Sabadell i Terrassa presenten les principals conclusions de l’estudi d’Anàlisi de l’oferta i la demanda de superfície comercial a la comarca del Vallès Occidental

13/11/2018

Avui s’ha presentat a representants i agents del sector comerç les principals conclusions i els resultats de l’estudi d’Anàlisi de l’oferta i la demanda de superfície comercial a la comarca del Vallès Occidental. Aquest estudi s’emmarca en la Mesura 1 de la Taula de Treball del Comerç per definir el model territorial, impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. L’estudi elaborat per les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa ha rebut el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

L’acte celebrat aquest matí a la Cambra de Comerç de Sabadell ha comptat amb la presència del Sr. Isaac Albert, Diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona i la Sra. Marisol Martínez, Regidora de Comerç de l’Ajuntament de Sabadell. El Diputat de comerç ha volgut destacar la importància de l’estudi realitzat i del treball conjunt entre administracions a l’hora d’analitzar les dades, prendre decisions i incorporar-les al territori. Per la seva part, la Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Sabadell ha recordat que per protegir el petit comerç cal polítiques comercials i urbanístiques coordinades.

Els principals objectius de l’informe són analitzar l’oferta i la demanda comercial a la comarca del Vallès Occidental i la normativa urbanística de cada municipi per determinar quin és el sostre comercial que permet el planejament urbanístic vigent. Entre les principals conclusions, l’informe evidencia que en els darrers 10 anys l’oferta comercial s’ha doblat però, en canvi, la demanda s’ha mantingut.

La comarca té una destacada implantació de petits establiments comercials (amb una superfície inferior als 400m2) que suposen el 92% del total però, en canvi, conformen el 53% de la superfície comercial. També es ressalta que són 11 municipis del total dels 23 del Vallès Occidental, els que concentren el 92% de l’activitat comercial i el 91% dels establiments.

Finalment, es conclou que en un escenari de creixement baix durant els propers 7 anys, amb un augment de la superfície comercial d’un 10% i un 7% d’increment de la demanda, es garantiria la viabilitat de les empreses del sector. En canvi, d’altres escenaris amb un major creixement comercial posarien en perill la sostenibilitat de les empreses actuals. La concreció dels escenaris de futur demanen d’estudis en detall, en cada cas i en cada municipi, doncs les situacions són molt diferents a cada població.

Consulteu AQUÍ la presentació de les principals dades i conclusions o bé l’estudi complet d’Anàlisi de l’oferta i la demanda comercial a la comarca del Vallès Occidental

Arxivat a: General
Presentació de l’estudi d’Anàlisi de l’oferta i la demanda de superfície comercial a la comarca del Vallès Occidental
Presentació de l’estudi d’Anàlisi de l’oferta i la demanda de superfície comercial a la comarca del Vallès Occidental 2018