Buscador per paraules clau
13 novembre 2018

El Consell Comarcal aprova al Ple un Pla d’Estabilitat Laboral pels treballadors i treballadores de la institució

El govern comarcal ha aprovat aquest dijous al Ple un Pla d’Estabilitat Laboral que afecta de manera directa inicialment a 25 treballadores i treballadors d’aquesta institució. Aquest és un Pla sense cap precedent al Consell Comarcal i que vol incidir en l’estabilitat de la plantilla i adequar els serveis públics comarcals a la realitat econòmica i social. El Ple té previst aprovar l’Oferta Pública d’Ocupació que suposarà la consolidació de diverses categories i perfils professionals, en total 25 places de les diferents escales de l’administració.

El Pla d’Estabilitat i l’Oferta Pública d’Ocupació s’ha consensuat amb el Comitè d’Empresa i recentment ha estat informat mitjançant Assemblea a tots els treballadors i treballadores de la casa.

La voluntat del govern comarcal és  que el Consell esdevingui una administració més eficient i alienada amb les necessitats emergents de la ciutadania i alhora, es pugui incidir en les condicions laborals dels treballadors i treballadores, la seva qualitat de vida i del seu benestar.

Des de l’any 2008, i donada la situació de crisis, les administracions porten anys de congelació de plantilles i limitació en la reposició dels efectius, fent un ús excessiu de la temporalitat laboral amb els condicionants que això representa sobre la continuïtat dels programes i la pròpia gestió. La Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i la publicació de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local va establir un marc econòmic y pressupostari molt restrictiu a les administracions públiques en general i a les locals en particular.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail