Buscador per paraules clau
09 novembre 2018

El Vallès Occidental acull una nova edició de la Jornada d’Intercanvi de la Xarxa de Productes de la Terra

El Consorci de Turisme del Vallès Occidental engega aquest dijous 8 de novembre una nova Jornada d’Intercanvi de la Xarxa de Productes de la Terra, projecte liderat per la Diputació de Barcelona i que duen a terme els tècnics especialistes en els diferents ens supramunicipals que formen part del projecte.

La sessió d’intercanvi començarà a les 8:45h amb la presentació del projecte Terrassa Gastronòmica, marca que identifica els productes, els establiments i les activitats organitzades per dinamitzar el turisme gastronòmic a Terrassa en col·laboració amb els agents públics i privats.

Els assistents dels 12 ens locals que participen a la jornada també visitaran diferents empreses agroalimentàries del territori pertanyents a la Xarxa. La primera visita serà a les 10:15h al Celler de Can Morral del Molí d’Ullastrell, on els participants rebran una breu explicació del paper de la Xarxa de Productes de la Terra i es presentarà el projecte de Can Morral del Molí i el projecte de recuperació de l’olivera becaruda. A continuació, els assistents podran fer una visita a la finca i un tast de vins del Vallès Occidental i d’olis, ambdós productes autòctons.

La segona visita es realitzarà a les 12:15h a Can Calopa-L’Olivera Cooperativa, a Vallvidrera. Els participants rebran diverses xerrades corresponents a la cooperativa d’integració social i al Parc Agrari de Sabadell, un projecte de desenvolupament territorial, que té com objectiu garantir la continuïtat de l’activitat agrícola i ramadera al terme municipal i fer-la rendible econòmicament.

La jornada finalitzarà a les 14:30h amb un dinar a la Taverna del Ciri, a Terrassa, i on els asssistents tastaran plats elaborats amb productes de temporada i del territori.

Les Jornades d’intercanvi se celebren dues vegades a l’any en un territori diferent de la Xarxa i estan organitzades conjuntament per l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació  de Barcelona i l’ens local membre de la Xarxa amb els objectius d’incrementar la capacitació del personal tècnic a partir de les visites a empreses o iniciatives d’aquest sector que han participat en activitats de l’ens local d’aquell territori, afavorir la interrelació entre els tècnics i les tècniques responsables de la implementació de les accions dels plans de treball de cada territori i afavorir les sinèrgies entre les accions dels diferents ens locals.

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada l’any 2010 per la Diputació de Barcelona que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat. Per aquest motiu, la Xarxa dóna suport a les empreses en diversos àmbits com la gestió empresarial, oferint formació i assessorament en qualitat i seguretat dels aliments, en els processos productius i la seva comercialització i, finalment, en la cooperació entre les empreses.

Els 12 membres que agrupa la Xarxa Productes de la Terra són: els consells comarcals de l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Maresme, Osona i Vallès Oriental, les agències de desenvolupament econòmic del Berguedà i el Garraf, els consorcis per a la promoció dels municipis del Moianès i el Lluçanès, i el Consorci de Turisme del Vallès Occidental.

Per conèixer més informació sobre turisme al Vallès Occidental: www.viuelvalles.cat.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail