Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal participa al II Congrés Català de Pobresa Energètica amb la presentació del “Treball en xarxa de la Taula Tècnica Comarcal de Gestió Energètica Social”

El Consell Comarcal participa al II Congrés Català de Pobresa Energètica amb la presentació del “Treball en xarxa de la Taula Tècnica Comarcal de Gestió Energètica Social”

09/11/2018

Barcelona acull els dies 8 i 9 de novembre al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants el II Congrés Català de Pobresa Energètica, un espai de debat i reflexió entorn les causes que agreugen la problemàtica de la pobresa energètica i l’estat actual de la defensa dels drets energètics en l’àmbit local i europeu. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha participat aquest dijous al congrés amb la presentació del “Treball en xarxa de la Taula Tècnica Comarcal de Gestió Energètica Social”.

La Taula Tècnica Comarcal de Gestió Energètica Social, constituïda el febrer d’aquest any, ha elaborat una Diagnosi comarcal sobre vulnerabilitat energètica i una proposta de “Pla Comarcal per a la Gestió energètica Social” per al període 2019-2022. La finalitat del treball és assentar les bases d’una estratègia compartida per les administracions del territori a fi d’afrontar els drets de la ciutadania respecte els subministraments bàsics.

Altres municipis de la comarca també han presentat les seves experiències durant el Congrés. Barberà del Vallès ha presentat un “Punt d’assessorament energètic i l’aplicació de la Llei 24/2015” sobre mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. Sabadell ha presentat la qüestió sobre els “Agents energètics a la llar en casos de renovació de l’IRER”, Rubí ha parlat del “Mapeig i anàlisi del consum energètic residencial” i, finalment, Terrassa ha exposat la ponència: “OFIMAPE, assessorar la ciutadania, negociar amb les empreses”.

La Taula Tècnica Comarcal de Gestió Energètica Social està conformada per 10 municipis de la comarca: Badia, Barberà i Castellar del Vallès, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

Enguany, el II Congrés Català de Pobresa Energètica se centra en les causes que agreugen el problema de la vulneració del dret d’accés a l’energia, l’aigua i el gas com són el preu de l’energia, la qualitat de l’habitatge i la situació socioeconòmica de la persona. L’objectiu del congrés és, per tant, presentar noves solucions en la lluita contra la vulneració de l’accés als subministraments bàsics i augmentar la capacitat de resposta i les estratègies de les administracions públiques i la societat civil per prevenir la pobresa energètica.

Arxivat a: General
Congrés Català de Pobresa Energètica 2018