Portada > Actualitat > Notícies > La Xarxa d’Innovació Social del Vallès celebra el seu 5è aniversari amb la presentació dels projectes finalistes del Concurs d’Idees Innovadores

La Xarxa d’Innovació Social del Vallès celebra el seu 5è aniversari amb la presentació dels projectes finalistes del Concurs d’Idees Innovadores

07/11/2018

La Xarxa d’Innovació Social del Vallès celebra el seu 5è aniversari coincidint amb el lliurament de premis del Concurs d’Idees Innovadores per a reptes socials. El proper dimarts 13 de novembre, els 10 projectes finalistes presentaran les seves propostes davant els assistents i del jurat que decidirà els quatre guanyadors. L’acte es portarà a terme al Centre d’empreses Nodus Barberà (c/Mogoda, 1 Pol. Industrial Can Salvatella). El concurs vol identificar, fer emergir i accelerar la posada en marxa d’idees innovadores que tinguin potencial de crear ocupació de manera sostenible i que es plasmin en una proposta inicial de projecte empresarial.

L’acte s’iniciarà a les 16:30h amb l’obertura de l’acte, la presentació dels objectius de la jornada i del jurat, format per tres representants dels municipis de la comarca del Vallès Occidental, un/a representant de l’Àrea de Desenvolupament Local de la Diputació de Barcelona, un/a representant d’una universitat de la comarca del Vallès Occidental, un/a professional expert/a en projectes d’economia social i solidària i un/a professional del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

A les 17:45h, el fisioterapeuta pediàtric de l’Hospital Sant Joan de Déu i membre de la Fundació NEXE, dedicada a la infància amb pluridiscapacitat, Jordi Ventura, exposarà la seva experiència a “La innovació social al servei de la infància”.

A les 18:30 es portarà a terme el lliurament de premis de la 5a edició del Concurs d’Idees innovadores. Els quatre projectes guanyadors rebran una aportació econòmica de 2.500 euros per a cada premiat, així com el suport d’una consultoria externa que els permetrà contrastar amb els clients potencials, elaborar un model de negoci i un full de ruta del projecte. També tindran accés a recursos d’altres administracions locals com, per exemple, la possibilitat d’usar de manera gratuïta durant un any un espai de coworking o bé d’un espai d’incubació, a més de participar en una trobada anual d’emprenedoria amb la possibilitat de presentar-se a inversors potencials. Els projectes finalistes també rebran suport de la comunitat de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès en la difusió i promoció dels projectes.

La jornada finalitzarà a les 19h amb la commemoració del 5è aniversari de la Xarxa d’Innovació Social amb un vídeo d’aniversari, una mostra de tecnologies amb aplicació social i les intervencions de l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, i del president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez.

El passat 29 d’octubre a la seu del Consell Comarcal es van preseleccionar els 10 projectes finalistes del concurs d’idees d’entre els 19 projectes presentats. Les propostes havien d’estar vinculades al sector de l’economia social i solidària i havien de proposar un model de gestió empresarial que fomenti la democràcia interna, la participació i la responsabilitat social amb el territori. Tanmateix, havien d’incorporar elements d’innovació social, ja sigui en la pròpia idea com en el producte, servei o procés. També calia que potenciessin i fomentessin la cultura emprenedora, la participació i la creativitat. Finalment, tots els projectes havien de poder concretar-se en projectes amb impacte econòmic directe o indirecte.

Arxivat a: General
Cartell del Concurs d’Idees Innovadores 2018