Portada > Actualitat > Notícies > El Vallès Occidental i el govern català treballen conjuntament per desplegar les actuacions de política industrial

El Vallès Occidental i el govern català treballen conjuntament per desplegar les actuacions de política industrial

31/10/2018

El Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental i el Pacte Nacional per la Indústria coincideixen en objectius i es posen a treballar per assolir noves fites. El Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental s’ha reunit a Rubí per compartir els avanços dels acords aprovats en la sessió plenària del mes de juny, donar comptes de l’estat de les accions en curs definides en el Pla d’Acció 2018-2019, així com dels treballs coordinats amb el Pacte Nacional per la Indístria. A continuació s’ha realitzat una jornada amb la participació d’una setantena de persones per analitzar les diferents tendències industrials. Durant les sessions s’ha comptat amb la participació activa de la Direcció General d’Indústria, a través de la seva directora general, Matilde Villarroya, qui ha destacat la feina feta al Vallès Occidental i la voluntat de treball conjunt.

El Vallès Occidental vol ser un territori pioner en el desplegament del Pacte Nacional per la Indústria. Apostem per la innovació, per les noves vocacions industrials, pels polígons. Hi apostem perquè la indústria genera ocupació, arrela al territori i cohesiona socialment”, ha afirmat Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, qui ha posat en valor la feina feta a la comarca, amb un pioner Pacte format per agents públics i privats.

La directora General Indústria de la Generalitat de Catalunya,  Matilde Villarroya ha assegurat que “l’administració és un agent facilitador de l’activitat econòmica i aquí, justament al Vallès Occidental ens hem trobat el paradigma de la col·laboració entre els agents locals i comarcals. Estem totalment alineats”.

“La jornada ha culminat amb les ponències “L’impacte laboral de la indústria 4.0 a Catalunya”, a càrrec del cap de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de la Direcció General Indústria, Joan Miquel Hernández; i “Les dones en el sector industrial” a càrrec de la directora d’Anàlisi Econòmica de la Cambra de Comerç de Barcelona, Carme Poveda. Ambdues intervencions han aportat idees molt concretes de com evolucionarà la transformació del sector industrial i de com s’ha de seguir treballant  conjuntament per aconseguir una major representació de la dona en aquest sector tant important per la competitivitat del nostre territori”

Taula de Competitivitat Industrial de Rubí

Durant la jornada, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha presentat la Taula de la Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR): un òrgan que fa corresponsable de les polítiques de desenvolupament econòmic de la ciutat els principals agents locals en els àmbits de territori, empresa i coneixement. “L’estratègia de Rubí passa per la concertació, la corresponsabilitat entre els agents públics i privats i l’aposta per una visió supramunicipal de la indústria que es fonamenti en la cooperació i l’execució d’actuacions compartides. En aquest sentit, el Pacte per la reindustrialització és una de les principals cartes de presentació de la nostra comarca cap a la resta d’institucions del territori”, ha argumentat l’alcaldessa.

El Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental

El Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental, constituït l’any 2014, és un instrument de concertació i cooperació territorial públic-privat configurat pels ajuntaments de la comarca, les organitzacions sindicals, les organitzacions patronals, les cambres de comerç, les universitats i centres tecnològics. La seva missió és compartir les estratègies de desenvolupament econòmic local per concertar una política comuna capaç de posar en pràctica mesures específiques de transformació del sector industrial.

 

 

 

 

 

 

 

Arxivat a: General
Reunió del grup impulsor del 30 d'octubre de 2018
Jornada Noves Tendències Industrials

Arxius adjunts