Buscador per paraules clau
18 octubre 2018

“Boscos del Vallès”, un model a la Fira de la Biomassa de Catalunya

Aquesta setmana el projecte "Boscos del Vallès" s'ha presentat en el marc de dos espais de debat a l'entorn dels boscos i de la biomassa. D'una banda ha estat una de les experiències presentades a la Fira de la Biomassa de Catalunya, que es celebra a Vic, i de l'altra, ha sigut també protagonista a la Fundació Privada Sant Galderic, qui ha organitzat una taula rodona amb el títol "Podem aprofitar millor els nostres boscos?" en motiu de la celebració de Sant Galderic.

La Fira de la Biomassa està consolidada i compta amb tot tipus de biomassa no forestal i empreses que treballen amb complements de l’ús de la biomassa de l’àmbit industrial i altres sectors com la construcció que també fan ús de la biomassa. És punt de trobada d’associacions, gremis, etc. En cada edició es presenten experiènmcies singulars en l’àmbit de la biomassa, com és el cas del projecte vallesà “Boscos del Vallès”. La Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i la Direcció General de Medi Natural, el Consell Comarcal d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona participen en  l’organització de la Fira.

Sant Galderic

Amb motiu de la celebració de Sant Galderic, la Fundació Privada Sant Galderic  una taula rodona que ha dut el títol de “Podem aprofitar millor els nostres boscos?”. L’activitat ha comptat amb la participació d’Eloi Carbonell de l’Agroforestal Vallesana i Olga González, directora del projecte Boscos del Vallès i Cap de l’Àrea de Cooperació Local i Territori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La Fundació Terrassenca de Sant Galderic és una entitat germana de la cooperativa Serveis Terrassencs de Sant Isidre, successora de l’antiga Cooperativa Agrícola de Terrassa. Té la voluntat de recuperar els seus orígens agrícoles, participant en el foment de les activitats agràries locals i mantenint la seva vocació solidària.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail