Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal signa un crèdit d'1,4 milions d'euros amb la Diputació de Barcelona

El Consell Comarcal signa un crèdit d'1,4 milions d'euros amb la Diputació de Barcelona

03/10/2018

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha signat un crèdit per un valor de 1’4 milions d’euros amb la Diputació de Barcelona dins el Pla d’Operacions de Tresoreria per a Consells Comarcals. El pla es va iniciar l’any 2013 amb la finalitat de donar liquiditat a aquests ens supramunicipals i el Vallès Occidental s’hi ha acollit cada any des de llavors. El conseller de l’Àrea de Govern, Marc Gonzàlez va signar ahir dimarts el crèdit amb el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

En concret es tracta d’un crèdit d' 1.423.740,61 euros que el Consell Comarcal destinarà a necessitats de tresoreria i per seguir complint els terminis de pagament a proveïdors que marca el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.

La Diputació de Barcelona ha signat crèdits per valor de 10 milions d’euros amb presidents i representants d’onze consells comarcals de la demarcació, amb la voluntat de mitigar els problemes de finançament que tenen aquests governs supralocals i assegurar, d’aquesta forma, que puguin oferir a la ciutadania una prestació adequada dels serveis i que siguin de màxima qualitat.

Els crèdits signats aquest dimarts i impulsats per la Diputació de Barcelona tenen una durada d’un any, un tipus d’interès del 0% i una amortització de caràcter semestral. Com que les sol·licituds dels onze Consells Comarcals  que han demanat aquests crèdits superen, en conjunt, els 10 milions d’euros, el repartiment s’ha fet d’acord amb uns criteris que asseguren el reequilibri territorial, com són la població, el nombre de municipis, l’extensió territorial de cada comarca i el nombre d’entitats singulars de població.

Arxivat a: General
El conseller de l’Àrea de Govern, Marc Gonzàlez va signar ahir dimarts el crèdit amb el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

Arxius adjunts