Portada > Actualitat > Notícies > El Portal de Polígons del Vallès Occidental incorpora el cens d’empreses amb informació de prop de 8.500 negocis

El Portal de Polígons del Vallès Occidental incorpora el cens d’empreses amb informació de prop de 8.500 negocis

25/09/2018

El Portal de Polígons del Vallès Occidental és una eina promoguda pel Consell Comarcal en el marc del Pacte per la Reindustrialització. El Portal ha incorporat la informació del nou cens d’empreses ubicades als polígons d’activitat econòmica, que recull i presenta informació de prop de 8.500 empreses que es distribuïxen entre poc més de 12.000 establiments. El cens és un recurs molt útil per a la difusió de les empreses, sobretot de les PIMEs, per a buscar proveïdors o serveis de proximitat o per conèixer el teixit empresarial i les característiques sectorials dels diferents polígons.

El Cens ha estat elaborat amb el suport tècnic de la Cambra de Comerç de Sabadell i la font d’informació procedeix de l’Agencia Espanyola de d’Administració Tributària (AEAT), en base als models d’Hisenda 036 i 037, que ha d’omplir tota activitat empresarial. Aquest cens, recull el conjunt d’establiments que tenen, almenys, una activitat econòmica i/o seu fiscal en algun dels polígons de la comarca. L’actual cens procedeix de les dades entregades per a les empreses a 1 de gener de 2017, aquestes han estat objecte de depuració i tractament informàtic per a la correcte geolocalització.

Quines dades aporta el Cens?

El cens es pot consultar en el Portal de polígons del Vallès Occidental http://poligons.ccvoc.cat, a la pestanya del cercador d’empreses. Inclou més de 20 variables de caracterització de les empreses i els seus establiments: ubicació, activitat productiva, persona i dades de contacte, facturació, tram d’empleats, activitat exportadora,...

Algunes dades rellevants que ens aporta el cens del teixt empresarial són les següents: amb un 12% dels establiments el metall és el sector amb més presència als poligons, el 19% de les empreses localitzades tenen activitat exportadora, un 34% de les empreses del cens són micropimes (de 1 a 5 persones treballant) i un 9% tenen més de 50 ocupats, un 26% facturen en el tram més baix, menys de 300.000 euros, i un 3% en el més alt, més de 60.000.000 euros.

El cens també recull les dades dels treballadors/es autònoms que tenen activitats empresarials donades d’alta. Aquestes suposen gairebé un 10% dels establiments censats.

Convenis de col·laboració permanents amb els ajuntaments

El cens s’ha elaborat a partir del conveni de col·laboració subscrit entre el Consell Comarcal i la majoria d’ajuntaments de la comarca, els quals han realitzat aportacions econòmiques per a dur a terme els treballs.

Els municipis participants en el recent cens publicat són: Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Actualment, i donat que el cens té una periodicitat anual, s’han renovat els convenis de col·laboració per elaborar el cens d’aquest any i del vinent amb els ajuntaments.

Aquesta és una activitat de la mesura Dinamització i preservació dels espais industrials del Pacte per a la Reindustrialtizació del Vallès Occidental, que el passat mes de juny va aprovar el nou pla d’acció 2018-2019 i que contempla d’altres mesures vinculades a l’accessibilitat i la millora dels serveis bàsics i de la seva gestió.

Arxivat a: General
Imatge del Portal de Polígons