Buscador per paraules clau
18 setembre 2018

El Consell Comarcal aprova la creació del Comitè Ètic de la Comissió de Transparència formada per persones expertes externes a la institució

Aquest migdia s’ha reunit la Comissió de Transparència del Consell Comarcal en una sessió ordinària per fer seguiment de les diferents qüestions relacionades amb la transparència, la publicitat activa i l’accés a la informació pública, així com per donar compte del seguiment del compliment del Codi Ètic de la institució. Durant la reunió s’ha donat compte de la creació del Comitè Ètic, format per persones professionals de diferents àmbits jurídics i socials.

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental celebrat del 27 de juliol de 2016 va aprovar el Codi Ètic i de Bon Govern del Consell Comarcal del Vallès Occidental que inclou mesures que no s’inclouen en altres documents, com per exemple: les recomanacions per a acumulació de càrrecs, com actuar davant la imputació d’un càrrec públic o de confiança o la Creació d’un Comitè Ètic. En el punt 7. del  Codi Ètic (Seguiment i avaluació) es concreta la possibilitat de designar una Comissió Ètica, formada per tres experts externs al Consell Comarcal per tal d’avaluar i fer un seguiment del Codi Ètic. En el mateix punt es descriu que “de la proposta i elecció dels membres se’n donarà compte en el marc de la Comissió de la  transparència, buscant el consens amb tots els grups polítics presents al Consell Comarcal”.

El mes d’abril de 2018, el president de la Comissió de Transparència,  alcalde de Ripollet, Josep Maria Osuna, del grup comarcal de les CUP-CAV, va encarregar a la Gerència l’impuls de la designació dels membres que n’han de formar part i la seva designació. En el si de la Comissió de Transparència, s’han consensuat les persones externes a qui es proposa que en formin part, pel seu perfil professional i humà.

La Comissió està formada pel Joan Canimas i Brugue, Doctor en filosofia i màster en bioètica i dret. Coordinador científic de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psico-educativa i Sòcio-sanitària;Isabel Marquès Amat,Síndica Municipal de Greuges de Terrassa  i Manuel Hernández Martín, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell.

 

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail