Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal incorpora sessions per sensibilitzar sobre el fet migratori i el refugi al Programa d’Activitats Educatives del curs 2018-2019

El Consell Comarcal incorpora sessions per sensibilitzar sobre el fet migratori i el refugi al Programa d’Activitats Educatives del curs 2018-2019

14/09/2018

Ja estan obertes les inscripcions per les activitats educatives que ofereix el Consell Comarcal del Vallès Occidental per als centres educatius de la comarca. En total, una quarantena d’activitats, per a l’alumnat des d’Educació infantil fins a Batxillerat, en diferents àmbits de treball: el Vallès Occidental, les seves institucions i patrimoni, Ciutadania i immigració, Cultura i recerca històrica, Medi Ambient i residus, Ciències Socials, Igualtat dona-home, Prevenció dels trastorns de conducta alimentària, Prevenció de l’assetjament i el ciberassetjament, Sensibilització i prevenció d’addiccions, Educació viària i Foment de la cultura emprenedora, entre d’altres.

Una de les principals novetats en l’oferta pel curs 2018-2019 són les activitats sobre cultura de la pau, convivència, asil i refugi. En aquest àmbit s’estrenen tres propostes: «Sóc la Nafy», «Un viatge per camins incerts» i «Parlem de refugi». En tots es planteja conèixer l’experiència de persones refugiades i la seva acollida a Catalunya, conscienciar i sensibilitzar sobre les diferents cultures i sobre el fet migratori. També s’estrena aquest curs l’activitat «Gaudeix la indústria: que no embruta!». En aquest cas es plantegen tallers i visites de camp per conèixer centres d’innovació i proporcionar informació sobre el sector industrial i les seves vocacions.

Al mateix temps, es segueixen oferint activitats de coneixença de la comarca i els seus serveis, sobre medi ambient i sobre la història del Vallès Occidental. I també es mantenen un seguit de propostes que apropem els infants al món laboral, a una economia més social i responsable i que els donen eines per afrontar el seu futur.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental porta a terme una programació d’activitats educatives que es recullen en la guia d'activitats. La proposta complementa les activitats que ofereixen els ajuntaments de la comarca i  vol donar a conèixer la tasca de les institucions que treballen al Vallès Occidental. Hi participen també el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l’Arxiu Històric comarcal. El curs 2017-2018 es varen realitzar gairebé 200 activitats, participades per més de 5.000 alumnes.

A la guia es pot trobar tota la informació sobre les activitats i també, en molts casos, un reportatge de vídeo que mostra com es desenvolupen. També s’hi indica com fer les reserves. Les activitats es poden adaptar a la demanda de cada centre educatiu i fins i tot es poden plantejar tallers a mida en alguns casos. Es recomana als centres educatius reservar amb antelació ja que les activitats són limitades, estan totalment subvencionades i el cost pels centres és gratuït.

Podeu consultar la guia al següent enllaç:

http://www.ccvoc.cat/fitxer/3502/guia_activitats_2018_19_web.pdf

Arxivat a: General
Guia d'activitats educatives curs 2018-2019