Portada > Actualitat > Notícies > El desplegament de l’administració electrònica ha suposat un estalvi de més de 200.000 euros per al Consell Comarcal del Vallès Occidental

El desplegament de l’administració electrònica ha suposat un estalvi de més de 200.000 euros per al Consell Comarcal del Vallès Occidental

02/08/2018

El desplegament de l’administració electrònica està suposant un estalvi per als ens locals. Gràcies a les eines i els serveis que s’ofereixen des del Consorci Administració Oberta de Catalunya a la ciutadania, empreses i entitats, es redueix la despesa de l’administració i es facilita l’accés a la informació pública. El Consorci AOC ha establert una metodologia per determinar l’estalvi econòmic que suposa la implantació dels seus serveis d’administració electrònica. Les dades recopilades reflecteixen l’activitat des de 2003 fins l’actualitat. Segons aquests càlculs, el Consell Comarcal ha estalviat 207.639,19 euros des de 2003 fins a juliol de 2018.

En aquests 15 anys s’han fet 17.863 tràmits electrònics ben diversos entre els quals s’hi inclouen instàncies, notificacions, factures electròniques i anuncis, entre d’altres trameses.

Des de 2006, el Consell Comarcal i el Consorci AOC han signat successius convenis de col·laboració per a la prestació de serveis d’assistència tècnica a les administracions locals de la comarca per a la millora de la prestació dels serveis públics mitjançant la utilització de les TIC. Un dels objectius principals dels convenis ha estat col·laborar en la implantació dels serveis d’administració electrònica del Consorci AOC.

Aquests serveis, segons les dades del Consorci AOC, han aconseguit un estalvi al conjunt d’administracions locals de la comarca de 25.598.884 euros, gràcies a fer de forma electrònica 3.672.962 tràmits en línia.

 El Consorci AOC fa periòdicament el càlcul dels estalvis que suposa per a l’administració i per al ciutadà  l’ús de les eines i serveis que aquesta ofereix, com e.FACT, EACAT, e-NOTUM, e-Tauler, e-Tram i Via Oberta. Les dades actualitzades es poden consultar a: https://www.aoc.cat/indicadors/

Arxivat a: General
Seu del Consell Comarcal