Buscador per paraules clau
24 juliol 2018

El Consorci de Turisme aprova inicialment la seva integració al Consell Comarcal garantint la seva mateixa funcionalitat

El Ple del Consorci de Turisme del Vallès Occidental ha aprovat avui de forma inicial la seva dissolució per integrar-se a l’estructura del Consell Comarcal, amb la seva mateixa funcionalitat, garantint les aportacions públiques de finançament i amb la consolidació del personal de l’ens dins l’estructura del Consell. Aquest acord es pren per aconseguir una major eficiència de l’ens, evitar duplicitats amb el Consell i poder garantir la funcionalitat que ha tingut fins el moment.

Ara, s’obre un període de 30 dies d’exposició pública i a la tardor els ajuntaments de la comarca hauran de ratificar l’acord inicial en els respectius plens municipals. Finalment, a finals de 2018 s’aprovaria de forma definitiva la dissolució del Consorci i la seva integració al Consell Comarcal, que també quedaria reflectida en el Pressupost del Consell pel 2019 i la Relació de Llocs de Treball, incorporant les tres persones que  treballen a l’ens dedicat al turisme.

El president delegat del Consorci, Miquel Samper, ha explicat avui que “els motius fonamentals que porten el Consorci i el Consell ha prendre aquesta decisió són la simplificació de l’administració i la consolidació dels recursos humans”. Samper ha assegurat que “amb la integració al Consell Comarcal es garanteix la mateixa funcionalitat que ha tingut fins ara el Consorci. També es consolida el personal i es garanteix que les aportacions públiques que hi havia es segueixin mantenint”.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que l’any 2014 es va fer un procés semblant amb el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica i que es segueix portant a terme les seves funcions des del Consell, també amb la consolidació del personal. Gimenez ha assegurat que “hem de ser útils i garantir que els serveis que prestem als ciutadans es continuïn realitzant. Amb la integració al Consell Comarcal garantim que les polítiques de turisme es portin a terme, amb una estructura consolidada, com és el Consell, que de fet, és qui ha estat donant suport tècnic i estructural al Consorci. Fem un pas per emmotllar-nos a la realitat”.

La vicepresidenta del Consorci i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, ha afirmat que “anem cap a una millora, no és un retrocés, és una integració que es portarà a una major eficàcia”. En la mateixa línia, el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Amadeu Aguado, ha assegurat que “deixem una eina per agafar-ne una molt millor i la integració no vol dir que qualsevol agent privat que pugui compartir aquest camí amb els ajuntaments i el Consell ho pugui fer”.

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail