Portada > Actualitat > Notícies > El Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental fomenta la innovació i la digitalització a les empreses de la comarca per adaptar el sector industrial

El Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental fomenta la innovació i la digitalització a les empreses de la comarca per adaptar el sector industrial

20/07/2018

Una cinquantena de persones van participar ahir a la Jornada DIGITALITZACIÓ, INNOVACIÓ I CONEIXEMENT: AVANÇANT CAP A LA INDÚSTRIA 4.0, en el marc de les diferents mesures del Pacte per la Reindustrialització. Durant la sessió es va abordar el que suposa la incorporació de la digitalització, innovació i coneixement en el teixit productiu així com també es van donar a conèixer experiències i recursos. Es va posar de manifest la necessitat que els actors implicats en la indústria del futur treballin conjuntament per adaptar el sector industrial a les innovacions tecnològiques que han de permetre avançar cap a un nou model de fabricació més innovador i que respongui a nous reptes tecnològics i de competitivitat empresarial a la comarca.

La cloenda de la jornada va comptar amb la participació de la regidora d'Innovació de l’Ajuntament de Sant Cugat i directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany, que va assenyalat les línies mestres que han de seguir els agents de cara al futur i ha assegurat que “una línia molt clara és la de la formació, una altra línia és preparar les empreses que ja existeixen per tal que siguin irruptives i puguin assimilar aquestes noves tecnologies, i també una altra línia és que les universitats i les administracions públiques anem de la mà amb ells”.

També va intervenir el vicepresident del Consell Comarcal i responsable de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Carles Paredes, ha explicat que “l’activitat innovadora de la comarca està molt diversificada i compta amb una configuració de centres tecnològics, agents d’innovació, grups i centres de recerca molt destacats.  Hem de saber afrontar els reptes de la digitalització i la generalització de l’economia de les TIC i sumar esforços i recursos”.

Aquesta jornada forma part de les actuacions de la mesura INDÚSTRIA 4.0: CONEIXEMENT I INNOVACIÓ del Pacte per la Reindustrialització del Vallès. Aquesta mesura pretén promoure, des del treball en xarxa i de col·laboració territorial, la progressiva incorporació dels elements que configuren i defineixen la Indústria 4.0 a la nostra comarca. Contempla, un conjunt d'activitats que han de permetre un pas endavant cap a un model de fabricació avançat i innovador que permeti donar resposta a nous reptes tecnològics i de competitivitat empresarial.

Aquesta sessió estava impulsada pels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès, Eurecat, la UAB i la Generalitat de Catalunya, amb la secretaria tècnica del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el SOC i el Ministerio de Empleo i Segureidad Social.

Arxivat a: General
Cloenda de la jornada 4.0 celebrada a Sant Cugat del Vallès
Durant la jornada es van presentar diferents experiències

Arxius adjunts