Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal renova el seu compromís amb la Federació d’ADF del Vallès Occidental per la prevenció d’incendis forestals

El Consell Comarcal renova el seu compromís amb la Federació d’ADF del Vallès Occidental per la prevenció d’incendis forestals

14/06/2018

Aquest matí el Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Federació d’ADF de la comarca han signat el conveni de col•laboració anual entre les dues entitats en matèria de prevenció i preextinció d’incendis. La signatura coincideix amb l’inici, demà 15 de juny, de la temporada d’alt risc d’incendi. Aquest acord s’ha rubricat en el marc d’una jornada dedicada a la prevenció d’incendis i dirigida als ajuntaments de la comarca, on també s’ha anunciat que el proper 11 de juliol obrirà les portes el nou Centre Logístic de Biomassa de la comarca.

Aquest Centre permetrà recollir la fusta sobrant dels boscos i abastar de biomassa les calderes del Vallès Occidental i és una peça més de tota la tasca de prevenció d’incendis que es realitza.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha recordat que “per a la ciutadania vallesana els boscos són un element bàsic, lligats des de sempre a la nostra forma de viure: com a pulmó verd d’una àrea amb molta població, com a entorn on gaudir d’un lleure de proximitat, com a atractiu turístic, com a complement a les explotacions agrícoles, o, cada vegada més per la biomassa que proveeixen per ser utilitzada com a combustible renovable. Però la nostra comarca ha estat sempre una comarca vulnerable, amb prop d’un 60% de superfície forestal i amb una gran pressió als boscos”.

Amb el conveni signat avui, el Consell Comarcal fa una aportació econòmica de 6.000 euros a la Federació d’ADF, en concepte de col·laboració en les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca del Vallès Occidental.

Boscos hidratats per les pluges, però pendents de la calor

El president de la Federació d’ADF del Vallès Occidental, Enric Sapès ha explicat en quina situació es troben actualment els boscos de la comarca i quin consideren que és el risc d’incendi. Ha assegurat que “aquest any ha plogut i està plovent, hem tingut un hivern i una primavera plujosa i tenim els boscos hidratats. Però la massa forestal ha crescut moltíssim i depèn de com vingui l’estiu la situació pot complicar-se”.

Sessió de treball amb els ajuntaments de la comarca

A banda de la signatura del conveni, a la sessió realitzada avui s’ha fet la presentació,  per part d’experts de la generalitat i de la Diputació, de la campanya de mesures d’autoprotecció en incendis forestals per a edificacions, urbanitzacions i nuclis de població. També s’ha fet una reunió de treball sobre les noves actuacions del projecte Boscos del Vallès, la iniciativa comarcal adreçada a la prevenció activa d’incendis, que va engegar el 2013 per mandat del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses.

 

Arxivat a: General
El Consell Comarcal ha acollit una jornada sobre prevenció d'incendis forestals
Signatura del conveni entre el Consell i la Federació d'ADF

Arxius adjunts