Portada > Actualitat > Notícies > El Consell Comarcal organitza un curs de comunicació inclusiva a Palau-solità i Plegamans dirigida al personal de l’ajuntament

El Consell Comarcal organitza un curs de comunicació inclusiva a Palau-solità i Plegamans dirigida al personal de l’ajuntament

11/05/2018

Una quinzena de persones han participat en el taller, que ha tingut lloc aquest dimecres a Palau-solità i Plegamans. L'objectiu de les sessions és entendre com la construcció dels discursos contribueix a la igualtat i la visibilitat de les dones. L'activitat ha estat organitzada dins el marc del II Pla de polítiques de gènere 2016 – 2019 del Consell Comarcal del Vallès Occidental i el I Pla d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Ha inaugurat el taller la consellera de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, Montserrat Rueda.

L’objectiu del taller és entendre com la construcció dels discursos ajuda a perpetuar la posició d'un grup dominant sobre un grup subaltern, en aquest cas dones i homes. En la sessió s'ha transmès que l'ús del llenguatge no sexista contribueix a la igualtat i la visibilitat de les dones en el gruix social, i com la construcció del llenguatge ajuda a elaborar noves estratègies de comunicació per elaborar missatges més igualitaris.

L'entitat que ha dut a terme els tallers ha estat Almena Cooperativa Feminista, un organisme sense ànim de lucre que treballa en projectes estratègics d'incidència política i contribueix en l'avanç cap a nous models de gènere. Els eixos principals en que treballa són la comunicació amb perspectiva de gènere i la violència masclista cap a les dones i el col·lectiu LGTBI.

L'activitat ha estat organitzada en el marc del II Pla de polítiques de gènere 2016 - 2019 aprovat pel Ple del Consell Comarcal i el I Pla d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Aquest Pla descriu el compromís de l'organisme en situar la igualtat de gènere com un dret fonamental i un element principal en totes les polítiques locals, així com un valor central de l'acció municipal.

Arxivat a: General
La consellera comarcal Montserrat Rueda inaugurant el taller.