Portada > Actualitat > Notícies > El mòdul formatiu per a persones estrangeres organitzat pel Servei de Primera Acollida a Sentmenat finalitza amb una visita guiada pel municipi

El mòdul formatiu per a persones estrangeres organitzat pel Servei de Primera Acollida a Sentmenat finalitza amb una visita guiada pel municipi

02/05/2018

La formació sobre “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic” organitzada a Sentmenat pel Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha comptat amb la participació de 14 persones. L’objectiu del curs és aportar eines inicials que facilitin la incorporació a la societat catalana de les persones nouvingudes, així com el coneixement de la societat acollidora.

El curs ha tingut lloc del 17 al 27 d’abril a l’Escola d’Adults de Sentmenat en el marc del Servei de Primera Acollida per a persones estrangeres, i ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Noves Vies. La formació, de 15 hores de durada, correspon al mòdul formatiu C i el seu aprofitament dóna accés al certificat de primera acollida.

Una de les activitats que s’han realitzat dins d’aquesta formació ha estat una visita guiada pel municipi i al Museu Arxiu de Sentmenat, amb la finalitat de conèixer la història i el patrimoni del municipi. Aquesta activitat ha comptat amb la col·laboració del Grup d’Amics del Museu Arxiu de Sentmenat. També s’ha comptat amb la participació del teixit associatiu del municipi, com l’Associació Taller d’Art de Sentmenat, la Regidoria de Cultura, Turisme i Patrimoni i la Regidoria d’Educació i Família de l’Ajuntament de Sentmenat.

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal el poden sol·licitar les persones estrangeres empadronades als municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca. Es dirigeix a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, i els ofereix informació útil que facilita l’arribada al nou lloc de residència.

El 18 de novembre de 2014 la Generalitat de Catalunya va aprovar el Decret de serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquest és el marc legislatiu en que es recolza el Consell Comarcal del Vallès Occidental per fer l’estada més fàcil a les persones nouvingudes, convençuts que la diversitat és un valor afegit per a la comarca.

Arxivat a: General, Immigració
Persones assistents al curs durant la visita guiada que s'ha realitzat al municipi.
Visita al Museu Arxiu de Sentmenat.

Arxius adjunts