Buscador per paraules clau
18 abril 2018

El Consell Comarcal celebra 30 anys de gestió amb un agraïment a totes les persones que ho han fet possible

L’acte del 30è aniversari del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha tingut lloc aquest dimarts a les 18 hores a la seu comarcal. Ha estat una trobada entranyable del món local comarcal i un agraïment a totes les persones que han format part d’aquest Consell i dels ajuntaments vallesans al llarg dels darrers 30 anys. Hi han assistit alcaldes i alcaldesses de la comarca, així com les persones que al llarg dels 30 anys d’història han estat consellers o conselleres i han format part d’una manera o altra de l’ens. També han assistit representants d’entitats de la comarca i treballadors/es i extreballadors/es de la institució.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha parlat sobre els inicis de l’ens, que es va crear com “una nova administració que servís com a punt de trobada i de referència de tots els ajuntaments de la comarca per tal de coordinar, consensuar, i treballar conjuntament per tot el territori sense fer diferències”. Aquesta, ha manifestat, és la força del Consell, que ha permès que durant aquests anys s’hagi convertit en un referent en programes socials, ha treballat al costat d’agents socials i econòmics  i ha permès crear nous instruments de gestió.

La benvinguda ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. L’acte ha comptat amb la intervenció del primer president del Consell Comarcal que resta en vida, Oriol Civil, qui va ser president de 1991 a 1995. També ha realitzat una intervenció la gerent del primer mandat del Consell, Isabel Rueda, que va ser al Consell de 1988 a 1991 i va treballar al costat del primer president, Antoni Farrés, en l’engegada de la institució. Posteriorment s’ha realitzat una tertúlia amb diferents exconsellers i exconselleres comarcals de diferents mandats, moderada per la periodista vallesana Cristina Herranz.

La trobada ha finalitzat amb una degustació de productes de la comarca a l’exterior de la seu comarcal: mongetes de Can Casamada amb botifarra servida per un dels restaurants de Cuina Vallès, fuet de sabors de Sentmenat, botifarra de músic de Terrassa, pa de Castellar del Vallès, oli d’Ullastrell, coca de Sant Quirze del Vallès i vins de Castellbisbal.

30 anys d’història

Aquest 2018 es commemora el 30è aniversari de la constitució del Consell Comarcal del Vallès Occidental. L’aprovació de la Llei 6/1987 de l’Organització Comarcal de Catalunya va significar la creació de la comarca com una divisió territorial pròpia, com a element de la modernització de l’administració local i com a element potenciador de la capacitat de gestió dels municipis. Va significar un pas més en el restabliment de la democràcia al nostre país.

Al Vallès Occidental, el Consell Comarcal es va constituir el 9 de març de 1988 en un acte celebrat al Teatre Municipal de la Faràndula de Sabadell, per donar resposta a la necessitat d’organització comarcal i per continuar les tasques que havia iniciat la Mancomunitat Intermunicipal Sabadell – Terrassa. El 8 d’abril de 1988 s’aprova l’acta de la sessió de Constitució amb la celebració del primer Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental i s’inicia l’activitat de l’ens.

GALERIA FOTOGRÀFICA DE L’ACTE

Tornar

Comparteix la pàgina

Facebooktwitterlinkedinmail