Portada > Actualitat > Notícies > Finalitza el curs formatiu per a persones estrangeres organitzat pel Servei de Primera Acollida comarcal a Vacarisses

Finalitza el curs formatiu per a persones estrangeres organitzat pel Servei de Primera Acollida comarcal a Vacarisses

13/04/2018

Recentment ha finalitzat la formació sobre “Coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic”a Vacarisses emmarcada en el Servei de Primera Acollida per a persones estrangeres del Consell Comarcal del Vallès Occidental. L’objectiu del curs és aportar eines que facilitin la incorporació a la societat catalana de les persones nouvingudes, així com el coneixement de la societat acollidora.

El curs s’imparteix des del Servei de Primera Acollida amb la col·laboració de l’Associació Noves Vies, i s’ha portat a terme a la Biblioteca El Castell de Vacarisses amb la participació de 12 persones. La formació, de 15 hores de durada, correspon al mòdul formatiu C i dóna accés al certificat de primera acollida.

Una de les activitats realitzades dins d’aquesta formació va ser la visita guiada al Castell de Vacarisses, la Fàbrica Vella, l’església de Sant Pere i Sant Feliu i el Museu Arxiu de Vacarisses, amb la finalitat de conèixer el municipi acollidor i el seu patrimoni. Aquestes activitats han comptat amb la col·laboració de la Biblioteca El Castell i l’Associació Museu Arxiu. També es va comptar, per aquest curs, amb la participació del teixit associatiu del municipi, com la Colla de Geganters, l’Associació Esbart dansaire, l’Associació per la cultura i el lleure i la Regidoria de Cultura, Festes i Patrimoni de l’Ajuntament de Vacarisses.

El Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal el poden sol·licitar les persones estrangeres empadronades als municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca. Es dirigeix a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, les refugiades, les apàtrides i les retornades, i els ofereix informació útil que facilita l’arribada al nou lloc de residència.

El 18 de novembre de 2014 la Generalitat de Catalunya va aprovar el Decret de serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. Aquest és el marc legislatiu en que es recolza el Consell Comarcal del Vallès Occidental per fer l’estada més fàcil a les persones nouvingudes, convençuts que la diversitat és un valor afegit per a la comarca.

Arxivat a: General, Immigració
Assistents al curs de Vacarisses durant una de les visites realitzades.